Banes Motor České Budějovice
31.01.2016, Filip Kortus

MDO: KOM - CEB 1:4 - Mladší dorost podtrhl úspěšný víkend mládeže

Mimořádně cenné a důležité tři body získal mladší dorost na půdě Komety Brno. Jihomoravané jsou v tabulce nadstavby hned za Jihočechy a Jihlavou a dnešním zápasem se na tým vedený Ladislavem Koldou mohli dotáhnout. To se naštěstí nestalo a mladší dorost odskočil Kometě na rozdíl dalších třech bodů. Dnešní vítězství znamená další důležitý krok na cestě do play off.

Úvod střetnutí se odehrával ve znamení vzájemného oťukávání a čekání na soupeřovu chybu. Oba celky dobře věděly, že první gól bude pro další vývoj utkání klíčový. Hrál se vyrovnaný hokej bez větších šancí, což se mohlo změnit hned ve 4. minutě hry, kdy se Kometě naskytla příležitost dvojnásobné přesilové hry. Brňanům se podařilo zamknout soupeře v obranném pásmu, dobře kombinovali, ale ke gólu to nevedlo. Zhruba deset minut na to se situace obrátila, když se proti pravidlům provinil nejdříve Novák a krátce po něm i Kučeřík. Hosté však jako by chtěli soupeři džentlmensky oplatit laskavost a i jejich početní převaha zůstala nevyužita. Největší šanci první třetiny tak měl až v poslední minutě Vašíček, jenž se protáhl kolem mantinelu, sám před gólmanem však už nedokázal kotouč dostatečně zvednout a ten tak skončil pouze na betonech brankáře Svobody.

Ve druhé třetině byl k vidění podobný hokej, jako v té první. Oba celky důsledně bránily a šance se rodily jen ojediněle. Domácí fanoušky rozradostnil až ve 29. minutě Dominick Vašíček, když se mu nohou podařilo přes Svobodův beton přehodit puk, který do něj předtím navezl Jakub Konečný. Radost domácích bohužel netrvala dlouho. Za necelou minutu bylo vyrovnáno, Michal Silný se protáhl kolem mantinelu a střelou z pravého kruhu poslal projektil pod Kašparovým betonem až do sítě. A když ve 35. minutě Vojtěch Krcho napravil zaváhání svých spoluhráčů, kteří neproměnili nájezd tří na jednoho, měli domácí o důvod ke smutku navíc. Podruhé se tak šlo do šaten za stavu 1:2 pro Jihomoravany.

Do třetí části vletěli domácí doslova po hlavě. Hned v první minutě musela hostující obrana zasahovat proti střílejícímu Svobodovi. Na Kometě byla vidět chuť s výsledkem něco udělat. O tuto možnost se však vzápětí připravili vlastními chybami. Martin Beránek si sklepl ze vzduchu zdánlivě jednoduchou rozehrávku z rohu kluziště a chytře získaný puk protlačil do brněnské brány málem i s překvapeným gólmanem Kašparem. Necelou čtvrthodinu před koncem pak korunoval výsledek, poté co Kometa přišla o puk ve středním pásmu, přesnou střelou z mezikruží Jiří Egert. Domácí se nevzdávali, dokonce vybojovali i trestné střílení, které s přehledem vykryl hostující brankář Svoboda. Bohužel pro domácí ani další jejich střelecké pokusy již ke změně skóre nevedly, lídr tabulky z Budějovic byl i tentokrát nad jejich síly. O body tak budou muset zabojovat zase příště, tentokrát proti Jihlavě.

Ohlasy po zápasu

David Pazourek (KOM): Druhé utkání v řadě, které se nehodnotí úplně lehce. I přes relativně slušný výkon jsme bez bodu. Hlavní rozdíl bych viděl v tom, že soupeř dokázal nabídnuté šance využít. My jsme v těch nejdůležitějších momentech skórovat nedokázali. Bohužel, ve třetí třetině jsme soupeři dvakrát de facto přihráli na gól. Na to, jak silné mužstvo Budějovice jsou si myslím, že bylo dnešní utkání vyrovnané. Síla starších ročníků dnes hrála velkou roli.

Jiří Mifek (KOM): Kluky bych chtěl pochválit za předvedenou bojovnost. Hráli jsme v patnácti hráčích, nechali tam opravdu všechno. Co se týče bojovnosti, dnes to byl jeden z našich nejlepších výkonů. O to horší je, že jsme nebodovali.

Ladislav Kolda (CEB): Myslím si, že jsme zápas zvládli. Byli jsme kompletní, tím pádem asi o něco silnější, než domácí. Je znát, že za Kometu nehrají kluci, kteří hráli na začátku sezóny. Mám na mysli ty, kteří pomáhají ve vyšších věkových kategoriích. Chtěli bychom postoupit do play off a snad by se nám to i mohlo podařit. Domácí měli pěkné šance, Brno má šikovné hráče, že nedali gól, to už je věc druhá. My jsme taky některé šance překombinovali, ale naštěstí jsme utkání zvládli a zvítězili.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....