Banes Motor České Budějovice
25.01.2016, Karel Svoboda

Základny - Winter Classic 2016

ČERNÝ DUB – V sobotu 23. ledna krátce po poledni se na rybníce v Černém Dubu odehrál zápas „Motor Winter Classic“. Zábavné hokejové akce se zúčastnili hráči základny D, doplněni o několik hráčů základny A a jednoho staršího žáka budějovické hokejové líhně.

Takto to ideově vzniklo ...

Počátkem ledna se v moravské metropoli uskutečnila velkolepá akce s honosným názvem „Open Air 2016“, v jejímž rámci padl extraligový rekord v návštěvnosti a zahrála skupina Kabát. Tuto brněnskou hozenou rukavici pozvedl minulý víkend v Českých Budějovicích trenér HC České Budějovice Lukáš Chaloupka a zorganizoval neméně pompézní akci „Black Dub Winter Classic 2016“. Rekord v návštěvnosti sice nepadl a v kabátech se maximálně tak choulily zimou maminky držící palce svým kloučkům, ale to nic nemění na spokojenosti všech účastníků této povedené taškařice. Místní pamětníci v po okraj nabitých ochozech se sklenkou v roztřesené ruce a slzou v oku nostalgicky zavzpomínali na líté mače, které sváděli jihočeští borci tehdejšího TJ Stadion na budějovickém slepém rameni.

... a tak dopadla realizace

Pro většinu z mladých hokejistů se jednalo o první hokejový zápas na přírodním ledě v životě. Kluci vydrželi hrát dvě hodiny a jelikož utkání skončilo po základní hrací době remízou 8:8, následovaly samostatné nájezdy, ve kterých zvítězil tým … což to samozřejmě není důležité, o výsledek nešlo, šlo o zábavu, o pohyb na čerstvém vzduchu. Před samotným zápasem si rodiče a trenéři ověřili, že ledař ten tvrdý chleba má a připravili se šornami v rukou hrací plochu. Samozřejmostí těchto novodobých gentlemanů byla i příprava vedlejšího hřiště pro maminky a bruslící sourozence. Maminky na oplátku připravily občerstvení v podobě teplého čaje, pro dospělé s větší než malou dávkou rumu, a také něco sladkého na zub.

Sestava

Brankáři: Chaloupka Jan, Láf Theodor.
Hráči: Chaloupka Lukáš, Matouš Šimon, Vondřich Jiří, Kysilka Václav, Kysilková Kateřina, Blaho Matyáš, Cháb Adam, Šíma Michal, Máče Štěpán, Záviš David, Tvaroh Jan, Blengino Dario, Blengino Steven, Šíma Jakub, Palán Ondřej, Král Jan, Král Václav.
Trenéři: Chaloupka Lukáš, Vondřich Jíří.

O dalších aktivitách této povedené partičky vás budeme informovat. Vzhledem k tomu, že na tento týden je lidmi sledujícími celou pracovní dobu pohyb rosniček po žebřících hlášena obleva, předpokládáme, že příští víkend uspořádají aktivní základny na tomtéž místě miniturnaj ve vodním pólu, samozřejmě v „motoráckých dresech“. A víkend poté bude pravděpodobně následovat turnaj v „Člověče, nezlob se“ na JIPce budějovické nemocnice, kde budou malí hokejisté-pólisté bojovat hlavně se zápalem plic z "přírodního bazénu":-)

Několik dalších fotek z této akce zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....