Banes Motor České Budějovice
23.01.2016, Marek Baloun

JUN: CEB - CHM 2:6 Častá oslabení přinesla Motoru debakl

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Zápas, který byl dlouho vyrovnaný rozhodla až třetí třetina, kdy po častých faulech Motoru dokázal Chomutov zužitkovat početní výhody a čtyřmi góly zajistil domácím debakl.

První třetina přinesla víceméně vyrovnaný hokej, kdy se hrálo po celém hřišti, a gólmani se několikrát museli činit. Jako první měli šanci otevřít skóre domácí, kteří dostali puk do branky, kterou ovšem při boji o puk předtím posunuli a branka tak neplatila. První gól tak šel do kapsy hostů, když se střelou z kruhu pro vhazování po Kváčovo pravé ruce prosadil Filip Krivošík. Motor se snažil odpovědět a po několika dobrých příležitostech, kdy gólman Lukeš špatně vyrazil puk, se mu to i povedlo. Po krátké a lehce pomalé kombinaci při přesilovce s kapitánem Panáčkem vystřelil Dominik Točík celkem obyčejnou střelu, která se však odrazila od Lukešovo pravého betonu za brankovou čáru. Hosté měli možnost zvýšit při jedné z přesilovek pět na tři, kdy Kváča vyrazil pokus od modré za sebe, jenže si už nevšiml číhajícího hráče za jeho zády, který puk sice za čáru dopravil, bohužel pro něj ale hrou vysokou holí a ani tato branka nemohla být uznána.

Druhá třetina vypadala podobně, jako ta první. Pořád se hrál vyrovnaný hokej, kdy se pouze během přesilovek hra nepohybovala po celém hřišti. Góly ale padly na obou stranách. Prvním se opět hosté ujali vedení, když se před Kváčovo brankou vytvořila skrumáž, které gólman domácích dlouho odolával, než špatně nastavil vyrážečku na střelu Toma Poláka a puk se od ní odrazil za záda ochránce svatyně Motoru. Bylo tak na týmu z pod Černé věže, aby doháněl skóre. To se mu opět podařilo, když Dominik Točík při oslabení domácích vystihl rozehrávku Pirátů a prostřelil gólmana Lukeše.

Třetí třetina už patřila do režie hostů. Nejdříve to byl přesilovkový gól Jiřího Tupého, který se trefil do víka Kváčovo branky a dostal Piráty do vedení, aby o pár minut později opět rozsvítil červené světlo sekundu po vypršení trestu Jakuba Šuhaje Adam Kellerstein. Motor se ještě snažil zvrátil tento nepříznivý vývoj, ani Marek Sloboda, ani Jakub Šuhaj však Lukeše nepřekonali, a tak se za Kváčou opět rozsvítilo červené světlo po střele Jakuba Dimitrova. Šestý gól z hole Martina Tůmy tak už byl jen třešničkou za tříbodovým ziskem Chomutova.

Ohlasy po zápasu

Martin Štrba, HC Motor České Budějovice: ,,První třetina nestála za nic, to jsme si něco řekli v kabině. Druhou třetinu jsme odehráli dobře a z relativně dobrého výsledku, co jsme mohli uhrát jdeme do poslední třetiny, dostáváme čtyři góly a je z toho debakl. Ty chyby, na který jsme upozorňovali, tak ti hráči je prostě udělají a díky tomu prohráváme. Rozhodly dvě přesilovky a bylo po zápase."

Robert Kaše, HC Piráti Chomutov: ,,Moc asi na dívání nebylo, byli jsme po včerejšku trochu ve frustraci, kdy se nám na Spartě nepodařilo vyhrát a trochu se nám to promítlo do zápasu. Hrajeme na tři pětky a pro ty kluky to je obtížný, ale ve třetí třetině jsme předvedli naší sílu, i tu mentálovou hokejovou a myslím si, že jsme tomu štěstí šli naproti a vyhráli jsme zaslouženě."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....