Banes Motor České Budějovice
18.01.2016, Karel Svoboda

ZODM 2016 - První den

CHOMUTOV — Na úvod svého olympijského programu porazili mladí Jihočeši výběr Olomouckého kraje 5:2. V odpoledním napínavém duelu proti Královehradeckému kraji Jihočeši inkasovali vyrovnávací gól v předposlední minutě, ale dokázali na něj za devět sekund odpovědět a tak si připisují druhou dnešní výhru v poměru 4:3.

Olomoucký kraj - Jihočeský kraj 2:5 (0:3, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 32. Mlčák (Indrák, Antoníček), 39. Mlčák – 2. Bernat (Pytlík), 4. Toman, 7. Beránek (Toman, Čížek), 38. Beránek (Bernat), 45. Beránek Vyloučení: 3:7 Využití: 1:0 Oslabení: 0:0 Střely na branku: 22:28

Sestavy
Olomoucký kraj: Rachůnek, Micka - Harabiš, Rutar, Kopeček, Studený, Tureček, Vohrabal, Mlčák, Antoníček, Štrbík, Barveníček, Dobša, Indrák, Mácha, Moravec, Popelka, Scheuter, Šafránek, Šimanský, Žižlavský.
Jihočeský kraj: Vacek - Kubíček, Pánek, Procházka, Janoušek, Novák, Tampier, Dvořák, Dekret - Houdek, Toman, Čížek - Beránek, Pytlík, Bernat - Hrubec, Welser, Grossmann - Komma, Novotný, Fríd.

Onlajn ze zápasu: zde.

Hodnocení zápasu

Aleš Dvořák (JIH): Začali jsme aktivně, s dobrým pohybem. Podařilo se nám vstřelit během úvodních sedmi minut tři branky a vytvořili jsme si tak slušný náskok. Postupem času se hra vyrovnala, soupeř se oklepal z určitého zaskočení a dokázal využít jednu ze svých přesilovek. Důležité bylo, že jsme zanedlouho dokázali soupeři znovu odskočit na tříbrankový rozdíl. Soupeř měl v závěru zápasu tlak, ale my jsme již dokázali utkání dotáhnout do vítězného konce, za což jsme velmi rádi. Co nás trápí a na čem je třeba zapracovat do dalších klání je příliš velké množství našich vyloučených hráčů, zejména útočné fauly pramenící z přemíry snahy při forčekingu.

Jihočeský kraj - Královehradecký kraj 4:3 (0:0, 3:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Houdek (Kubíček), 24. Čížek (Toman), 30. Pytlík (Beránek), 44. Bernat (Pytlík) – 24. Rychlovský, 33. Záliš (Klodner), 44. Poppel (Morong) Vyloučení: 3:2 Využití: 0:0 Oslabení: 0:0 Střely na branku: 28:22

Sestavy
Jihočeský kraj: Vacek - Kubíček, Pánek, Procházka, Janoušek, Novák, Tampier, Dvořák, Dekret - Houdek, Toman, Čížek - Beránek, Pytlík, Bernat - Fríd, Welser, Grossmann - Komma, Novotný, Hrubec.
Královehradecký kraj: Ševců, Novotný - Řehák, Bárta, Junek, Šebek, Klodner, Kašpar, Myška - Mikysa, Naar, Matloch, Soukup, Nedomlel, Poppel, Síla, Müller, Brejcha, Rychlovský, Záliš, Červíček, Morong.

Onlajn ze zápasu: zde.

Hodnocení zápasu

Aleš Dvořák (JIH): Utkání mělo vysokou úroveň a my jsme si vypracovali slibný dvougólový náskok. Bohužel malinkatá zaváhání v naší obranné činnosti dokázal soupeř potrestat a vyrovnat. Jinak samozřejmě veliká úleva po obrovském závěrečném dramatu. V závěru divácky atraktivního zápasu soupeř v předposlední minutě vyrovnal, ale z následného vhazování po nádherném Pytlíkově individuálním průniku soupeřovo obranou jsme dokázali strhnout vítězství na svoji stranu. Je to nádherný, pro trenéry trošku stresující zážitek. Klukům blahopřejeme k takovému úžasnému výkonu.

Přímý videopřenos celého dne z chomutovské haly

Stream ze zápasů "chomutovské" skupiny: zde.

Fotogalerie z prvního dne

Několik fotek z prvního dne zde.

Souhrnný přehled výsledků prvního dne - skupina B

Královehradecký kraj - Liberecký kraj 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Olomoucký kraj - Jihočeský kraj 2:5 (0:3, 0:0, 2:2)
Plzeňský kraj - Středočeský kraj 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Hlavní město Praha - Olomoucký kraj 3:3 (0:0, 2:2, 1:1)
Jihočeský kraj - Královehradecký kraj 4:3 (0:0, 3:1, 1:2)
Liberecký kraj - Plzeňský kraj 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Středočeský kraj - Hlavní město Praha 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....