Banes Motor České Budějovice
16.01.2016, Marek Baloun

JUN: CEB - SPA 3:4p - Motor s lídrem ligy bojoval až do prodloužení

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Boj s lídrem tabulky lépe zvládal Motor, když otevřel skóre a Sparta musela několikrát dotahovat. Dva góly ve třetí třetině však donutily Motor bojovat o prodloužení, kde stejně druhý bod brali hosté.

Zápas začala aktivně Sparta, kdy se hnala neustále do útoku a obrana Motoru pořádně nevěděla, co dělat. Hosté byli velmi aktivní a třeba i v oslabení to místy vypadalo, že přesilovku mají oni a ne domácí. První se ale stejně prosadil Motor, když Dominik Točík vychytal rozehrávku Sparty, popojel o několik metrů a propálil gólmana Choura. Druhý gól přidal o šest minut později Jakub Šuhaj po přihrávce Jana Marcilise z mezikruží. Mezitím ale tři minuty platil vyrovnaný stav, když se Daniel Schwamberger a Vojtěch Kulda natlačili na Kváčovo pravý beton se snahou zasunout za něj puk do sítě. Ten se od betonu odrazil na hokejku Lukáše Lojky, který už měl nehlídanou branku.

Druhých dvacet minut se velmi podobalo těm prvním. Oba týmy byly velmi aktivní, ostřelovaly gólmany ze všech úhlů a skoro každou chvíli byl buď útočník nebo i obránce naražen do branky až za brankovou čáru. Skóre ale mění puk a ten se ani jednou za čáru nedostal a Sparta pořád o gól ztrácela.

To se však hodně rychle změnilo. Hned pětačtyřicet sekund po začátku propálil Kváču Ondřej Procházka, když se dostal k puku, který se po střele Marka Pulkraba odrazil od betonu brankáře Motoru a ten už se na dorážku nestačil rychle přesunout. Třetí třetina se tak nesla ve znamení urvání tří bodů a přinesla bojovnost z obou třetin předchozích. Blíže tomu byla opět Sparta, když pět minut před koncem třetiny Marek Duben vystřelil, Kváča špatně srazil betony a puk se dokutálel do branky. Motor tak musel sáhnout k odvolání Kváči z jeho svatyně a zkusit to v šesti. Tento risk se jim i vyplatil, když opět třičtvrtě minuty, tentokrát před koncem třetiny, propálil při přesilovce Choura z mezikruží Jan Farka a za hlasité radosti všech diváků poslal zápas do prodloužení.

Prodloužení hrála lépe Sparta, když dvakrát uzavřela domácí těsně před Petra Kváču a hledala skulinku, kudy poslat puk za jeho záda. Nakonec se přeci jen mohla radovat, když půl minuty před koncem prodloužení Marek Györi vystřelil na gólmana Motoru, který puk špatně vyrazil, ten se přes něj překulil a doputoval za radosti Sparty do branky.

Ohlasy po zápasu
Martin Štrba (CEB): ,,První třetina byla vyrovnaná, v druhé nás Sparta zmáčkla, tam jsme to jen díky Petrovi (Kváčovi - pozn. red.) ustáli a ve třetí třetině jsme zase byli lepší my, takže dělba bodů možná zasloužená a za průběh zápasu a bojovnost bychom si zasloužili druhý. Bohužel Sparta bere druhý bod."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice