Banes Motor České Budějovice
15.01.2016, Karel Svoboda

SDO: CEB-OPA 9:2 - Dorostenci rozstříleli Opavu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V dnešním zápase nepřipustili od začátku Budějovičtí diskusi, který tým bude na konci zápasu slavit tříbodové vítězství. Po brankově nevýrazné první třetině se Jihočeši nakonec prostříleli až k devítibrankové výhře.

V první třetině byli domácí jednoznačně lepším týmem, ale z jasné územní a herní převahy dokázali vytěžit pouze jednu branku. V polovině úvodní hrací části šikovně operoval s kotoučem za opavskou brankou Michal Bláha a přesně načasovanou přihrávkou našel nikým nehlídaného Jakuba Káníka, který se střelou bez přípravy nemýlil a otevřel skóre utkání. V dalším průběhu měli domácí hráči třikrát možnost přesilové hry, ale bohužel ji ani jednou nedokázali zužitkovat a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:0.

Do druhé třetiny nastoupili hráči Motoru koncentrovaní a Lukáš Matys povedenou střelou k pravé tyčce Lamlovy branky přinesl domácím dvougólový náskok. Takřka vzápětí Jáchym Kondelík šikovně uvolnil Miroslava Tejka, který se dostal do samostatného úniku a nekompromisně pověsil kotouč pod horní tyčku opavské svatyně. Když za několik minut poté dokázal Matěj Toman gólově zakončit pohlednou přesilovkou kombinaci Budějovických, bylo již o výsledku utkání prakticky rozhodnuto. V další přesilové výhodě domácího týmu se opět Matěj Toman nemýlil a uzavřel brankový účet prostřední části hry.

Třetí třetina byla na branky nejbohatší. Ve 44. minutě stačilo Jakubu Káníkovi pouze nastavit čepel své hole tak, aby z bezprostřední blízkosti umístil precizní Bláhovu přihrávku do opavské branky. Sedmý gól Motoru přidal v přesilové hře přesně mířenou střelou z úhlu Tomáš Sigmund. Opavští se ale sympaticky i nadále pokoušeli vstřelit čestnou branku, což se jim nakonec Alexem Hladoníkem podařilo. Takřka vzápětí Budějovičtí odpověděli gólem z hole Radka Rolínka, který zužitkoval déle trvající ostřelování opavské svatyně. V téže minutě zakončil nenápadnou opavskou kombinaci svým druhým gólem Alex Hladoník. Brankový účet zápasu uzavřel Michal Bláha, který ve vlastním oslabení využil vzniklého přečíslení a tvrdou umístěnou ranou nedal Lamlovi žádnou šanci.

Ohlasy po zápasu

Roman Heindl (CEB): My jsme pochopitelně spokojení. Věděli jsme, že tento víkend je pro nás stěžejní. Určitý respekt k zápasu jsme měli, ale chtěli jsme naplno bodovat, abychom do zítřejšího zápasu s Porubou šli v klidu. Utkání jsme zvládli, nastříleli jsme hezké branky, celé utkání jsme dominovali. Škoda těch dvou inkasovaných branek v závěru utkání. Kluky bych chtěl pochválit za jejich přístup a bojovnost a budeme se těšit, že zítra se nám bude opět střelecky dařit.

Karel Suchánek (OPA): My jsme si vědomi, že jsme v situaci v jaké jsme. Nechceme v této soutěži dělat ostudu. Některá utkání jsme měli dobře rozehraná, ale v dnešním utkání byl Motor jednoznačně lepším týmem a zaslouženě zvítězil. Já jsem rád, že jsme v závěru dvěma brankami skóre zkorigovali, to je jediné pozitivum dnešního utkání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....