Banes Motor České Budějovice
29.11.2015, Matěj Mayer

V pondělí se na jihu Čech představí trápící se Prostějov

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Do druhé poloviny základní části vstoupili oba pondělí soupeři vítězně. Zatímco Motor vyhrál za tři body v Havířově, LHK Jestřábi Prostějov ukončili dlouhou sérii sedmi porážek v řadě, když se vypořádali s Benátkami nad Jizerou. Další kolo WSM ligy je na programu už v pondělí v domácím stánku Českých Budějovic. Nenechte si ujít zajímavou hokejovou podívanou. Startujeme v 17:30!

O soupeři – LHK Jestřábi Prostějov

Jestřábi nezačali sezonu vůbec špatně, ale postupně jejich hra výsledkově upadala. Ke konci první poloviny základní části dokonce zažili dlouho krizi – zakončili ji sedmi porážkami v řadě. Hlavně proto se propadli až na jedenáctou příčku WSM ligy a pod nimi už je jen trojice nejhorších celků – Benátky nad Jizerou, Šumperk a Most. Prostějovští mají 36 bodů a ztráta na desátý Havířov (38 bodů) a deváté Litoměřice (39 bodů) ještě není velká.

Prostějov je vůbec nejméně skórujícím týmem soutěže. Radost ze vstřelené branky zažil jen 63×, což je za 27 odehraných kol žalostná bilance. Jestřábi doplácí na efektivitu střelby, na branky soupeřů totiž průměrně vysílají přes 36 střel za zápas, a to je druhý největší počet z celé ligy! První je Motor s téměř 39 střelami na utkání. Prostějov se trápí i v přesilovkách – s úspěšnosti 14,81 % je až předposlední.

Letos na vzájemné zápasy Motor s Prostějovem zatím remizuje 1:1 – 7:2 a 2:4.

Sedmizápasové trápení bylo přerušeno ve 27. kole, ve kterém však Prostějov zajížděl na led outsidera z Benátek nad Jizerou. Hosté si brzy vytvořili tříbrankový náskok, který ovšem málem prohospodařili. Benátky se totiž dvěma góly dostaly na dostřel a Prostějov byl nakonec rád, že bral tři body. „Do utkání jsme vstoupili nervózně. První třetina podle toho také vypadala. Po úvodním gólu se naše hra zlepšila. Za stavu 3:0 jsme ale začali na ledě zbytečně bláznit. Tím jsme ztratili to, co jsme si vybudovali. V závěru jsme si sami situaci zkomplikovali. Za tři body jsem rád. Doufám, že budou odrazem do dalších zápasů,“ řekl po utkání hlavní kouč Jestřábů.

27. kolo: BENÁTKY NAD JIZEROU – PROSTĚJOV 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Havlas (Říha, Paločko), 58. Vlach (Kurka, Plodek) – 19. Novák (Moskal, Kajaba), 21. Novák (Moskal), 23. Venkrbec.

Sestava: Horčička – Kaluža, Drtina, Sova, Mojžíš, Protivný, M. Špaček, Rudl, Husák – Krejčík, Venkrbec, Cetkovský – Kajaba, Moskal, Novák – Luňák, Dragoun, Volek – Illéš, Šlahař


28. kolo

LHK Jestřábi Prostějov
-
ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 30. 11. 2015, 17:30
Budvar Aréna

TOMÁŠ NOUZA sehraje v pondělí proti LHK Jestřábi Prostějov svůj stý zápas v dresu Motoru! Třiatřicetileté pravé křídlo...

Posted by HC Motor České Budějovice on Sunday, 29 November 2015

Kdo je ve formě?

Jak už bylo řečeno v úvodu – Prostějov je vůbec nejméně produktivním týmem a nemá tudíž ve svém středu ani výraznější individuality. Pozor je třeba si dát na Martina Nováka, nejproduktivnějšího hráče Hanáků, který má nejlepší formu i z posledních zápasů. V posledních třech hned třikrát skóroval. Podobně je na tom jeho spoluhráč z druhé lajny Patrik Moskal, ten zaznamenal tři asistence. Jestřábi nedávno posílil obrovitý forvard Jiří Cetkovský, který se hned zařadil do prvního útoku a ve dvou zápasech má jednu asistenci.

V dresu Motoru v posledních třech duelech nejvíce řádil Martin Heřman. Útočník, který byl na začátku soutěže v čele bodování WSM ligy, si připsal bod v každém z předcházejících třech zápasů a celkově si přilepšil o čtyři body (2+2). Výborně se daří také Davidu Kuchejdovi, ten se v posledních čtyřech zápasech střelecky prosadil hned pětkrát!

V posledních dvou domácích duelech dal Kuchejda pokaždé dva góly. Zopakuje to v pondělí?

Z tábora Motoru

Motor se díky dvěma důležitým výhrám z posledních dvou utkání v tabulce o něco přiblížil vedoucí trojici. S cílem zisku tří bodů půjdou svěřenci trenérského dua Rosol – Bělohlav také do pondělního souboje s Prostějovem, který by neměl Jihočechy zaskočit. V brance by se měl potřetí v řadě objevit David Gába, který dvakrát za sebou inkasoval pouze jedinkrát. Ondřej Bláha bude v neděli připraven jako náhradní brankář extraligových Pardubic v duelu se Spartou.

Věděli jste, že...

Prostějovský hokejový klub vznikl už v roce 1913. Současným asistentem trenéra je bývalý českobudějovický obránce Jiří Vykoukal.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....