Banes Motor České Budějovice
28.11.2015, Karel Svoboda

SDO: CEB-SLA 3:6 - Špatný vstup do utkání rozhodl

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Bohužel ani v dnešním zápase nenalezli starší dorostenci Motoru recept na úkol, kterak přerušit dlouhou sérii bez výhry. Po třech minutách hry prohrávali Budějovičtí o tři branky a ačkoliv zápas nevzdali, nedokázali vývoj takto nasměrovaného zápasu již zvrátit.

Vstup do zápasu se domácímu týmu velmi nevydařil. Po necelých 90 vteřinách hry se gólově prosadil hostující Jan Šergl, který dorazil Němcem vyražený kotouč. O minutu později se z velice podobně vyhlížející akce prosadil exbudějovický David Matějka. A když za další půlminutku krásnou přízemní střelou k tyči prostřelil Davida Němce hostující obránce Milan Steinocher, vzali si domácí trenéři oddychový čas, aby nějakým způsobem zmobilizovali své hráče. Domácí tým se probral z úvodní facky a výsledkem jeho zvýšené herní aktivity byla branka Lukáše Matyse, který v polovině třetiny využil přečíslení a po Kondelíkově přihrávce zakončil rychlý brejk. Inkasovaná branka nastartovala Slávisty na vyšší rychlostní stupeň. Na konci 16. minuty využili Pražané rychlý brejk Tomášem Vildumetzem. Po první třetině odcházeli do kabin s tříbrankovým náskokem mnohem spokojenější hostující hráči.

Na začátku druhé třetiny snížili domácí hráči trochu kuriozní brankou, kdy Jáchym Kondelík zakončil svůj samostatný únik povedenou střelou, která ale vylétla z branky, což hlavní rozhodčí nepostřehl. Zatímco se tedy Budějovičtí hráči radovali z gólu, Slávisté vyrazili do rychlého protiútoku. Vše se vyjasnilo v přerušené hře po konzultaci s brankovým rozhodčím a gól byl nakonec oprávněně uznán. V dalším průběhu druhé třetiny již branka nepadla, ačkoliv si oba týmy vypracovaly několik slibných šancí. Z hlediska domácího týmu volal po snížení nepříznivého stavu zejména Káníkův bekhendový blafák minutu před koncem druhé části hry.

V první polovině třetí třetiny definitivně rozhodly o výsledku dva gólové zásahy Pražanů. Nejprve se ve skrumáži před domácím gólmanem nejlépe zorientoval Jakub Marek. Následně využili hostující hráči přesilovou hru, kdy Jan Šergl dokázal najít mezírku v Němcově postoji a propasíroval kotouč za jeho záda. Pět minut před koncem podtrhl brankový účet zápasu domácí Oliver Pánek, který si krásně vybruslil kolem hostujícího obránce a trefil pravý horní růžek Kodadovy svatyně. Poté se utkání v relativním klidu pouze dohrálo, Slávisté již zkušeně nepřipustili žádné drama a zaslouženě si z budějovického ledu odvezli všechny tři body.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda (CEB): Začátek utkání byl z naší strany velice špatný, pak jsme tým trošku zmobilizovali a dokázali stáhnout na dvoubrankový rozdíl. Bohužel jsme za stavu 2:4 neproměnili žádnou z našich šancí, která by nám dávala ještě naději na nějaký přijatelný výsledek, ale bohužel jsme je neproměnili. Slavia byla lepší, individuálně nás přehrávala, ale i přesto jsme bojovali, ale nestačilo to. Tyto zápasy pro nás mají bohužel velice podobný průběh.

Petr Vyskočil (SLA): Myslím si, že zápas rozhodla první třetina, kdy jsme šli rychle do vedení. V dalším průběhu zápasu byla hra hodně rozkouskována mnoha vyloučeními, ale my jsme si už průběh zápasu ve třetí třetině pohlídali.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....