Banes Motor České Budějovice
24.11.2015, Michal Heřman

Do Budvar Arény přijede hratelný soupeř – Benátky nad Jizerou

ČESKÉ BUDĚJOVICE — S jasným cílem získat tři body a přiblížit se zpět třem nejlepším týmům WSM Ligy půjdou hokejisté ČEZ Motor České Budějovice do utkání šestadvacátého kola. Motor pro prohře v Jihlavě má na třetí Slavii Praha manko čtyř bodů. Utkání začne v 17:30.

O soupeři – HC Benátky nad Jizerou

Hokejisté Benátek nad Jizerou neměli až tak špatný vstup do sezony, ale poslední období jim prostě nejde. Z posledních deseti zápasů dokázali Benátští vyhrát jen jednou, když doma porazili Šumperk 3:0. Další dva body uhráli po prohrách na nájezdy s Havířovem a Litoměřicemi.

Poslední tři zápasy odehrály Benátky doma. Kromě výhry nad zmiňovaným Šumperkem ale prohrály s Přerovem 3:4 a v posledním utkání se silným Kladnem 3:6. „Odehráli jsme kvalitní utkání s dobrým soupeřem. Dvě a půl třetiny byl zápas vyrovnaný. O výsledku rozhodovaly přesilové hry, lépe řečeno dvojnásobná přesilovka hostí. Přesně z toho se pozná kvalita kladenského týmu. Poté jsme otevřeli hru a chtěli zkorigovat výsledek. Bohužel se nám to nepodařilo. V podobných zápasech rozhodují detaily. V tomto případě to byla soupeřova kvalita v přesilových hrách,“ řekl po utkání asistent trenéra Benátek Antonín Nečas.

Benátky mají o tři góly negativní skóre – 69:72. Nejproduktivnějším hráčem je Dominik Lakatoš s 15 body (4+11). Nejlepším střelcem týmu je s 9 zásahy Jan Ordoš. Dle statistik je nejlepším brankářem Jan Lukáš, který má v 11 utkáních úspěšnost 91,78 %. Zkušený Marek Schwarz má 90,81 %, ale zasáhl „jen“ do devíti zápasů.

První letošní vzájemné utkání sice Motor vyhrál, ale kvůli administrativní chybě byl zápas kontumován ve prospěch Benátek. Připomeňte si zápas - 5:0. V zatím posledním utkání Benátky prohrály s Kladnem 3:6.

24. kolo: BENÁTKY – KLADNO 3:6 (0:1, 1:1, 2:4)

Branky a nahrávky: 28. Plodek (Hrníčko, Ordoš), 46. Hrníčko (Plodek), 57. Paločko (Huňa) – 20. Bílek (Rudovský, Stach), 27. Stach (Skuhravý, Repe), 49. Stach (Rudovský, Nash), 53. Rudovský (Růžička, Machač), 53. Bílek (Kindl), 59. Bílek (Stach, Kindl).

Sestava Benátek: Hosnedl (Vacek) – Kurka, Čermák, Jandejsek, Pabiška, Hubáček, Ulrych, Kajínek – Dlouhý, Volf, Jonák – Ordoš, Plodek, Špaček – Hrníčko, Kuťák, Matějček – Huňa, Havlas, Paločko.


24. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
Rytíři Kladno

středa 25. 11. 2015, 17:30
Budvar Aréna

Z tábora Motoru

Situace v tabulce se pro Motor stále nevyvíjí dobře. Po prohře v Jihlavě ztrácí Jihočeši na třetí Slavii Praha čtyři body, na druhé Kladno devět bodů a na vedoucí Jihlavu již 11 bodů. To je alarmující, ale nyní se Motor musí dívat i pod sebe, protože stejně bodů má Kadaň i Třebíč.

Utkání je věnováno ženám

V den zápasu Motoru proti Benátkám nad Jizerou si bude celý svět připomínat mezinárodní den proti násilím na ženách. K tomu se přihlásil i ČEZ Motor České Budějovice a pro dívky a ženy všeho věku připravil hned několik zajímavých akcí. Více zde.

S kým hrají soupeři?

Všichni nejbližší konkurenti jihočeského týmu hrají venku. Třetí Slavia Praha putuje na led Přerova, Kadaň jede do Šumperka a Třebíč míří do Ústí nad Labem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....