Banes Motor České Budějovice
21.11.2015, Matěj Mayer

JIH - CEB 4:2 - Rozjetá Dukla nezaváhala, Jihočeši se vrací bez bodu

JIHLAVA — Ve 25. kole cestoval Motor na horký led Horáckého zimního stadionu. Domácí Dukla byla jako vedoucí celek WSM ligy mírným favoritem a tuto roli beze zbytku potvrdila. Mužstvo z Vysočiny mělo celý zápas pod kontrolou a Českým Budějovicím nepomohli ani tradičně skvělí fanoušci, kterých společně s domácími příznivci zavítalo na jihlavský stadion necelých 5000.

Jihočeši do zápasu nasadili čerstvou posilu Lukáše Květoně, kterého rovnou zařadili do první formace. Vzhledem k marodce v obranných řadách si první start mezi dospělými odbyl osmnáctiletý obránce Daniel Klinecký. Motor měl opět velkou podporu v hledišti, českobudějovických příznivců dorazilo na Horácký zimní stadion několik stovek.

Utkání začalo vlažně, na první větší šanci se čekalo do 7. minuty, ve které se v oslabení pěknou střelou z pravého kruhu prezentoval hostující Suchánek. Stejný hráč zakončoval i o chvíli později, ale v obou případech stál na konci akce jihlavský gólman Honzík. Vzápětí se hrálo svižněji a z přesilovky mohly jít do vedení České Budějovice. Ani dělovka Nouzy ale do branky neprošla. Od 13. minuty byla aktivnější Jihlava, která ze svého tlaku vytěžila úvodní gól. Dávid Gríger dostal chytrou přihrávku od Diviše z rohu hřiště a přesnou ranou nad rameno Bláhy vymetl pravý horní růžek. Ke konci třetiny hrál Motor přesilovku, ale další Nouzova šance zazvonila o tyč.

Druhá perioda byla na branky mnohem bohatší. Gólový výčet otevřel už ve 23. minutě Jakub Flek, který se u pravé tyče obtočil kolem protihráče a z otočky pohotově vystřelil. Jihlava se s dvoubrankovým vedením neuspokojila a o chvíli později už to bylo 3:0. Lukáš Anděl dostal přihrávku na levé křídlo a než zasáhl hostující obránce, vymetl přesně horní růžek Bláhovy svatyně, čímž vyhnal gólmana Motoru z branky. Jiskru naděje pro České Budějovice vykřesal Petr Kolmann, který založil akci od vlastní branky, narazil si puk s Babkou a poté z mezikruží zamířil přesně pod horní tyč! Odpověď Dukly na sebe nenechala dlouho čekat. Jerglovu střelu dorazil do branky nikým nehlídaný Josef Skořepa a Gába tak poprvé kapituloval. Krátce před koncem třetiny ještě zkorigoval z přesilovky Motor, když Martin Heřman střelou v pádu překonal Honzíka.

Motor měl před třetí třetinou těžký úkol smazat dvougólové manko. Svěřenci kouče Rosola se o to také od prvních minut snažili, ale všechny jejich pokusy končily v chráničích brankáře Jihlavy. Neuspěl ani hostující kapitán Straka, jehož střela nad beton Honzíka ve 46. minutě mířila jen těsně vedle. Vzápětí Motor chyboval ve středním pásmu a unikajícího Fleka sekl obránce Žovinec. Následným trestným střílením mohla Jihlava odskočit, ale Gábova skvělá lapačka byla proti. České Budějovice se snažily, ale nezmohly se ani na jeden gól. Jihlavští potvrdili pozici nejlepšího týmu WSM ligy a prodloužili svou vítěznou sérii na osm utkání. Motor a jeho vynikající fanoušci, kteří opět dorazili v hojném počtu, se vrací domů zklamaní.

Ohlasy po zápasu

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Já si myslím, že se to divákům muselo líbit. My jsme první třetinu odehráli velice dobře, ale potom přišel ve druhé třetině trošku útlum z naší strany. Udělali jsme tam nějaké fauly a byli jsme nedůslední v našem pásmu. Budějovice mají výborné hráče, kteří ten prostor dokáží využít. Třetí třetina už byla z naší strany velice dobře sehraná, kdy soupeř už neměl tolik příležitostí a jsme samozřejmě rádi za tři body.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): My jsme si nechali odskočit soupeře na 3:0 a to už se v takovém zápase těžko otáčí, ale bojovali jsme až do konce. Mrzí nás třeba čtvrtý gól, kdy se hráči soustředí na rozhodčí, jestli píská zakázané uvolnění, což by se rozhodně stávat nemělo. Gól na 3:1 nás měl nakopnout a ne až gól na 4:2, to už nikdy nedoženeme. Dnes jsme proměnili jen jednu přesilovku a to je málo. Od druhé třetiny jsme se do toho trošku dostávali, ale první třetina nám nevyšla ani střelecky, když to bylo na náš vkus málo. Soupeř hrál výborně a bylo to dobré utkání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....