Banes Motor České Budějovice
17.11.2015, Michal Heřman

Motor musí zmobilizovat síly. Přijede lídr z Kladna

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Šlágr čtyřiadvacátého kola WSM Ligy se uskuteční v Budvar Aréně, kam míří první Rytíři Kladno. Lákavý duel začne v 17:30. Jihočeši po dvou prohrách ztrácí na Kladno 9 bodů a chtějí manko stáhnout.

O soupeři – Rytíři Kladno

Kladenský spolufavorit soutěže po pomalejším rozjezdu pravidelně boduje a spolu s druhou jihlavskou Duklou si vytvořil na čele ligy solidní náskok. Po 23 zápasech má Kladno 48 bodů a skóre 83:53. Má tak nejproduktivnější ofenzivu a po Slavii Praha druhou nejlepší defenzivu.

Rytíři mají v celé soutěži i další plusové statistiky. V úspěšnosti proměněných přesilových her jsou hned za Motorem na druhém místě (21,32 %). I v oslabení je pak Kladno druhé. Za Slavii Praha, která má úspěšnost ubráněných přesilovek 91,47 %, má středočeský klub 88,80 %.

I v individuálních statistkách Kladenští vyčnívají. Kanadské bodování vede David Stach, který zaznamenal 37 bodů za 11 gólů a 26 přihrávek. Právě s nimi je suverénně v čele produktivity nahrávačů. Mezi střelci je na prvním místě s 21 góly Vítězslav Bílek. Jen pro srovnání… Motor v nejlepší pětici kanadského bodování zástupce nemá a Josef Straka je mezi střelci s 13 trefami na 5. místě.

První letošní vzájemné utkání se hrálo na Kladně a po velkém boji vyhrál Motor v prodloužení. Zajímavostí bylo, že Kladno ve 12. minutě vedlo 3:0, ale nakonec prohrálo v prodloužení 3:4. V zatím posledním utkání Kladno porazilo Přerov 5:3.

23. kolo: KLADNO – PŘEROV 5:3 (1:0, 3:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 12. Skuhravý (Horna, Machač), 26. Kindl (Stach, Bílek), 30. Bílek, 37. Bílek (Stach), 56. Stach (Bílek, Skuhravý) – 29. Sikora (Sýkora, Stoklasa), 46. Stoklasa (Sikora, Sýkora), 48. Hořava (Šťastný).

Sestava: Mensator – Nash, Repe, Kehar, Růžička, Gutwald, Ptáček – Rudovský, Skuhravý, Pletka – Kindl, Stach, Bílek – Dvořáček, Pitule, Redlich – Machač, Lukáč, Horna.


24. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
Rytíři Kladno

středa 18. 11. 2015, 17:30
Budvar Aréna

Z tábora Motoru

Je potřeba zabrat a napravit ztrátu šesti bodů z posledních dvou zápasů. Jak doma s Přerovem, tak i v Mostě dokázali hráči Motoru jít do vedení, které ale neudrželi. V tabulce se sice Jihočeši pohybují v nejlepší čtyřce, ale negativa jsou, že čelo ligy jim utíká a zespoda na ně začínají dotírat další týmy.

Pohled Radka Bělohlava

„Nepovedly se nám poslední dva zápasy. Zápas s Mostem se ale nedá s Přerovem porovnat. Utkání se nám prostě hrubě nepovedlo. Na duel s Kladnem se všichni těšíme. Těšíme se i na naše skvělé fanoušky. Musíme ale už odčinit nepovedené výkony a bodovat. Chybět nám ještě bude Lukáš Bohunický.“

S kým hrají soupeři?

Jihočeši jsou aktuálně s 39 body na čtvrtém místě WSM Ligy a v případě výhry a zaváhání Slavie Praha mohou jít na třetí příčku. Slavia, která má o dva body více, hraje v Ústí nad Labem. Druhá jihlavská Dukla hostí Most. Vedoucí Kladno má 48 bodů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....