Banes Motor České Budějovice
30.10.2015, Matěj Mayer

Z pozice třetího týmu WSM Ligy zajíždí Jihočeši do Kadaně

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Administrativní chyba způsobila, že Motor už není prvním mužstvem druhé nejvyšší soutěže. To však nic nemění na skvělé formě, kterou hokejisté jihočeského klubu aktuálně disponují. Jejich soupeřem v 19. kole WSM Ligy bude SK Kadaň, která v posledním utkání prohrála se Slavií až v prodloužení, takže nepůjde o lehký zápas. Sobotní duel na ledě zimního stadionu v Kadani začíná v 17 hodin.

O soupeři – SK Kadaň

Další ze severočeských týmů ve WSM Lize má letos překvapivě dobré výsledky. Sportovní klub má po osmnácti odehraných kolech vynikajících 31 bodů a patří mu páté místo v tabulce. S devíti výhrami v základní hrací době se může dokonce rovnat s elitními kluby, stejně jich má Slavia, Jihlava, po dvou kontumacích také Motor. Kvůli odečtu šesti bodů dělí České Budějovice a Kadaň v tabulce pouhé tři body!

Kadaň sice nestřílí moc branek, zato je výborná v přesilovkách, kde má třetí nejvyšší úspěšnost – 19,23 procent. Hned čtyři z posledních šesti zápasů Severočeši vyhráli, dva neúspěchy ale přišly právě v posledních dvou. Prostějov se v poslední době výsledkově zvedá, což odnesla také Kadaň, která prohrála na jeho ledě 2:5.

První vzájemný zápas vyhrál Motor 3:2. O všechny góly se postarali Nouza - Straka - Heřman.

Poslední duel ale sehrála Kadaň výborně. Sice byla oslabena, s na poslední chvíli seskládanou obranou, ale předvedla aktivní výkon, který dal zabrat pražské Slavii, aktuálně prvnímu týmu tabulky. Vítěze vyrovnaného utkání nakonec muselo určit až prodloužení, kde byli šťastnější hosté z Prahy. „Třetí třetina byla z naší strany výborná, to samé prodloužení. Slavia ubránila třetí třetinu zuby nehty. V prodloužení měla štěstí, hold trest za neproměněné šance přišel a tentokrát nás to všechny strašně mrzí. Ztratit druhý bod tímto způsobem je opravdu škoda. Myslím si, že jsme si zasloužili minimálně dva body a vyhrát. Musím kluky pochválit, hráli výborně,“ řekl trenér Jaroslav Beck po zápase.

18. kolo: KADAŇ - SLAVIA 1:2p (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Drobný (Kůs, Drtina) – 35. Markovič (D. Hruška, Pavlin), 65. Jiránek (Knot, D. Hruška).

Sestava: Dvořák – Drtina, Drobný, Černý, Szathmáry, M. Rohan, Cestr – Hejcman, Kůs "A", Račuk "C" – Hlava, Kverka "A", Chrpa – Sloboda, Vrána, Vaněk – Veselý, P. Macháček, Wágner


19. kolo

SK Kadaň
-
ČEZ Motor České Budějovice

sobota 31.10. 2015, 17:00
Zimní stadion Kadaň

Rána pro Motor! Přichází o šest bodů a první místo v tabulce

Utkání s pořadovým číslem 100 v dresu Motoru odehraje zítra na ledě SK Kadaň útočník ROK PAJIČ. Za náš klub nastoupil poprvé 15. ledna 2014 a od té doby si připsal 79 bodů (42+37).

Posted by HC Motor České Budějovice on Friday, 30 October 2015

Kdo je ve formě?

Kadaň spoléhá především na první útočnou formaci, kde září Marek Račuk. Ten je s osmnácti body (8+10) nejproduktivnějším hráčem týmu a nejlepší formu vykazoval i v posledních třech duelech. Se Slavií se sice bodově neprosadil, přesto má bilanci čtyř bodů (2+2) z předchozích dvou zápasů. Stejně je na tom také Roman Chlouba, který je hlavně hráčem extraligového Chomutova a ve WSM Lize září pokaždé, kdy nastoupí. I on si připsal v posledních třech utkáních čtyři body (2+2).

Motor se může spolehnout na všechny útoky, první tři lajny bodují pravidelně a jsou sestaveny vyrovnaně. V poslední době pravidelnou bodovou produkci vykazuje třetí formace, kde řádí dvojice Luboš Rob - Lukáš Žálčík. Tito borci natáhli svou bodovou šňůru už na devět utkání! Prvně jmenovaný si v posledních třech duelech připsal dokonce pět bodů (2+3), Žálčík zaznamenal čtyři (2+2). Stejně si vedl také Josef Straka (2+2) a ve všech ze tří posledních duelů bodoval Tomáš Nouza (1+3).

Rob 6+11, Žálčík 9+3 = bilance produktivního dua, které devět zápasů v řadě bodovalo.

Z tábora Motoru

V klubu se odehrály v posledních dnech události, které vzbudily velkou pozornost. Hodně nepříjemná zpráva přišla ve čtvrtek v podvečer, kdy Motor přišel kvůli administrativní chybě o šest bodů a ztratil vedoucí postavení v tabulce. Dvakrát za Jihočechy totiž neoprávněně startoval obránce Semrád. „Situace nás mrzí, Martinovi jsme letos smlouvu nenabídli a pouze nám vypomáhal v době, kdy jsme měli velkou marodku, k dodatečné registraci jeho smlouvy už ale nedošlo a za to teď musíme pykat. Je to v zásadě maličkost, která na zápasy nemá žádný vliv, bohužel regule jsou v tomhle jasné a přísné. Je to pro nás velké ponaučení do budoucna,“ řekl Petr Sailer.

O pár hodin později vedení klubu zveřejnilo příchod slovenského forvarda Michala Chovana na měsíční zkoušku. Šikovný útočník by měl poprvé nastoupit v pondělí proti Šumperku.

Věděli jste, že...

Největším úspěchem Kadaně je postup do první ligy ze sezony 1997-98. Od té doby se dostala maximálně do čtvrtfinále, kde vyhrála jediný zápas.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....