Banes Motor České Budějovice
29.10.2015, Klub

Motor přijde o 6 bodů

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Nepříjemná zpráva dostihla vedení klubu, Motor přijde v tabulce o 6 bodů, protože za něj dvakrát neoprávněně nastoupil Martin Semrád. Původně vítězné duely v Benátkách nad Jizerou a s Havířovem tak budou kontumovány ve prospěch soupeřů. V tabulce ČEZ Motor České Budějovice spadne na třetí místo za Slavii a Kladno.
Podobná událost v loňském roce pomohla Motoru ke druhému místu, když se body odečítaly Kladnu. Teď však disciplinární komise trestá za budějovický přehmat. "Dostali jsme oficiální vyrozumění, že přijdeme o šest bodů. Je to kvůli tomu, že Martin Semrád nastoupil, aniž by měl na svazu zaregistrovanou smlouvu. Martin je hráčem Motoru a hostuje letos v Táboře, k nám má vyřízené střídavé starty, potud je vše v pořádku. K tomu ale musí být na svazu ještě registrace smlouvy, a to jsme si bohužel nepohlídali," vysvětluje neradostnou záležitost provozní ředitel Petr Sailer, do jehož gesce záležitost spadá.

"Situace nás mrzí, Martinovi jsme letos smlouvu nenabídli a pouze nám vypomáhal v době, kdy jsme měli velkou marodku, k dodatečné registraci jeho smlouvy už ale nedošlo a za to teď musíme pykat. Je to v zásadě maličkost, která na zápasy nemá žádný vliv, bohužel regule jsou v tomhle jasné a přísné. Je to pro nás velké ponaučení do budoucna," dodává Petr Sailer. Motor kvůli odečtům za duely v Benátkách (4:1) a s Havířovem (6:1) přijde o 6 bodů v tabulce a spadne na průběžné třetí místo o bod za Slavii a Kladno.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....