Banes Motor České Budějovice
23.10.2015, Anežka Vacíková

JUN: CEB – KOM 3:1 - Junioři vyhráli třetí zápas řadě

Č. Budějovice – Budějovická juniorka vyhrává již třetí zápas v řadě a pozvedá se tak v tabulce výš. Tentokrát zvítězila nad HC Kometou Brno na domácím ledě 3:1. Většinu zápasu měli převahu Brněnští, ale i tak se domácím podařilo zvítězit.

Páteční večer přinesl do Budvar arény patnácté kolo DHL extraligy juniorů, při kterém se střetli junioři HC Motor a HC Kometa Brno. Už od začátku zápasu měli převahu hosté, ale i tak jsme mohli vidět mnoho šancí domácích. První velkou příležitost měla Kometa ve čtvrté minutě, kdy David Sedláček vystřelil na Kváču puk, který přes ostatní hráče neviděl, ale i tak střelu betony vychytal. V osmé minutě se najednou přesunulo utkání do brněnské poloviny a pro HC Motor se tedy naskytlo mnoho šancí. O minutu později měl Motor možnost vstřelit gól v přesilovce pět na tři. V této přesilovce bylo vidět, jak se Budějovičtí snažili střílet na Slavíčka ze všech stran, ten byl ale vždy připraven a tak přesilovka domácím k vstřelení gólu nepomohla. Ve čtrnácté minutě se naskytla šance také hostujícímu týmu, když zazvonila budějovická tyč po střele Michala Furcha . Od patnácté minuty se ale žádný z týmů nedokázal dostat k žádné výrazné šanci a utkání se tak přesouvalo ze třetiny do třetiny.

Hned po vhazování na začátku druhé třetiny byla znát značná převaha brněnského týmu, který se zdržoval převážně v útočné třetině, střel na Kváču ale bylo pomálu. Čas od času se Budějovickým podařilo dostat k brněnské bráně jako například ve 27. minutě, kdy se Jakub Šuhaj vydal úplně sám do útoku, ale Slavíčka nepřekvapil a ten ho s přehledem vychytal. Hned v další minutě se hostujícím hokejistům povedl krásný nájezd na Kváču, toho ale jen tak něco nepřekvapí. Od poloviny se stalo utkání opět velmi vyrovnaným. Ve 33. minutě podnikl Ondřej Šulek s Jakubem Šuhajem a Josefem Matouškem krásnou akci, při které se jim podařilo dostat puk za Slavíčka, kterému puk proklouzl mezi betony a tak domácí vedli o jednu branku. Brněnští se snažili na gól zareagovat, ale Jihočeši je nepustili ani přes červenou čáru.

Junioři HC Motor sice začali třetí třetinu v oslabení, ale i tak se více nacházeli v útočné třetině a málokdy pustili Brněnské k šanci. Po skončení oslabení ale byl zápas opět velmi vyrovnaný a o šance nebylo nouze. Větší tlak ale vyvíjeli hráči HC Komety Brno. Při vyloučení hráče Komety Jan Švejda za hákování se povedlo hostům vstřelit gól. Střelcem byl Liridon Dupljaku , který jel úplně sám na Kváču a povedlo se mu ho prostřelit a bylo vyrovnáno. Při vyloučení budějovického Marka Slobody na čtyři minuty za faul vysokou holí se Budějovičtí najednou trápili pod silným tlakem a Kváča byl obstřelován ze všech stran, vše ale vychytal. Ale i přes oslabení se čas od času podařilo domácím vyhodit puk do brněnské třetiny a z jedné této šance se povedlo Dominiku Točíkovi , za přispění Františka Bárty, prostřelit brněnského brankáře a Motor se tedy opět dostal do vedení. O dvě minuty později Radek Prokeš vstřelil další gól Motoru a potvrdil tak vítězství domácích . Motor tak zaslouženě získal všechny tři body.

Ohlasy po zápasu
Martin Štrba, trenér Motoru: Velice těžký zápas. Soupeř měl tři-čtvrtě zápasu lepší pohyb, ale my jsme z těch šancí, které jsme měli, tak jsme ty góly dali, byli jsme produktivnější a to asi dneska rozhodlo.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....