Banes Motor České Budějovice
18.10.2015, Filip Kortus

MDO: CEB - MBL 6:3 - Dobrý výkon a zasloužené tři body

Třetí výhra v řadě a ve velkém stylu. Mladší dorost potřetí za sebou zvítězil, tentokrát rozstřílel Mladou Boleslav 6:3. Hattrick zaznamenal Jiří Egert, dvě branky přidal Michal Silný a jednu vsítil Jiří Čížek.

Raketový vstup měl mladší dorost v jedenáctém kole doma proti Mladé Boleslavi. Běžela pátá minuta zápasu a stav byl již 2:0! O obě branky se postaral Jiří Egert. Při první zaskočil Haase překvapivou střelou a rozvlnil boleslavskou síť poprvé – 1:0 Druhou přidal člen první formace Jihočechů rychlou střelou po vhazování – 2:0. Na dvě inkasované branky reagoval hostující trenér Černík oddechovým časem, kterým očividně hostům pomohl. V osmé minutě snížil Valdhans - 2:1. V závěru třetiny měl velkou možnost ve vlastním oslabení obránce Škola, ale sám před Haasem nedokázal skórovat.

V úvodu druhé třetině měly oba týmy velké možnosti změnit stav utkání. Nejdříve zachránil Svoboda svůj tým, kdy zalehl kotouč klouzající po brankové čáře. Na druhé straně ve velké šanci selhal Martin Beránek. Branky začaly padat až od 34. minuty. Hattrick završil po přesné přihrávce od Krcha Jiří Egert - 3:1. Mladoboleslavští se nevzdali a v oslabení se prosadil Litera - 3:2. Poslední slovo ve druhé třetině měl znovu Motor, kdy se v přesilovce prosadil kapitán Silný - 4:2.

Třetí třetina proběhla v takovém duchu, v jakém si představovali domácí. Boleslav k ničemu nepouštěli, naopak sami se dostávali do zakončení. Tým vedený Romanem Heindla skvěle držel brankář Svoboda, na kterého se dalo v každém případě spolehnout. Po kuriózní brance připsané Michalu Silnému vedl Motor už 5:2 a v pohodě si dokráčel pro tři body. Nic na tom nezměnilo ani snížení Moravčíka deset minut před koncem utkání – 5:3. Šestou a závěrečnou branku přidal domácí Čížek - 6:3.


Několik fotek ze zápasu zde.

Ohlasy po zápasu
Roman Heindl (České Budějovice): Do utkání jsme vstoupili aktivně, podařilo se nám vstřelit úvodní dvě branky. Soupeř reagoval time outem a hra se změnila. Boleslav byla nepříjemný soupeř, my jsme rádi, že jsme utkání zvládli a dovedli do vítězného konce. Na tvrdou hru Boleslavi jsme byli připraveni, snažili jsme se ji eliminovat pohybem a rychlými přihrávkami, což se nám nedařilo vždy. Podařilo se nám dát branky, využít přesilovky, takže to je další pozitivum na dnešním zápase.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....