Banes Motor České Budějovice
15.10.2015, Pavel Kortus ml.

Přidá Motor šestou výhru v řadě proti Prostějovu, celku s nejhorším útokem?

České Budějovice - Pět výher v řadě, takhle Motor známe z úvodu. Zdá se, že Jihočeši nabrali po několika nevýrazných výkonech opět správný směr a kosí jednoho soupeře za druhým. V sobotu bude Rosolově partě čelit zejména doma nepříjemný Prostějov, mužstvo, které i přes letní posílení ofenzivy zatím střílí nejméně branek. Duel začíná v 18 hodin.

O soupeři – LHK Jestřábi Prostějov

Loni to byl nováček, který se zachránil až v posledním utkání play out, letos už se s ním počítalo spíše jako se štikou první ligy. Prostějov před sezonou poměrně výrazně posílil, ale začátek se Jestřábům úplně tolik nepovedl. Trenérské duo Přecechtěl-Vykoukal trápí zejména ofenziva, přestože před sezonou přišli hráči jako Moskal, Rod, Čuřík nebo Dragoun. Po čtrnáctém kole mají však Hanáci nejhorší ofenzivu soutěže, když dokázali skórovat pouze devětadvacetkrát. Nejvýše postaveným hráčem, co se týče kanadského bodování, je z týmu sobotního soupeře Motoru Michal Dragoun s jedenácti body za tři branky a osm nahrávek.

Deváté místo krátce po začátku druhé čtvrtiny však není nic tragického. Prostějovští se mohou opřít v brance o jistotu ve jméně Luboše Horčičky, který jako jediný z brankářů WSM ligy nastoupil do všech zápasů. Jestřábi jsou nebezpeční zejména na domácím ledě, kde dokázali obrat o body Slavii nebo jako v posledním utkání, ve kterém poslali domů s nepořízenou silné Benátky. Z výsledků v první čtvrtce lze vypíchnout i cenné výhry z ledů Ústí nad Labem nebo Přerova, odkud se i třeba Motor vracel bez bodů.

Vzájemné zápasy 2015/16 - 7:2.

První vzájemný duel se v Budvar aréně stal jednoznačnou záležitostí favorita. Poměrně dlouho byl stav sice vyrovnaný, pak se ale Motor rozjel na plné obrátky a svého soupeře rozstřílel. Dvěma góly se zaskvěl Martin Heřman, který se podílel na vysoké výhře 7:2.

14. kolo: PROSTĚJOV - BENÁTKY NAD JIZEROU 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Dragoun (Šenkeřík, Drtina), 44. Novák (Čuřík, Moskal), 49. Drtina (Husák, Dragoun) – 23. Čakajík, 33. Huňa (Král, Havlín).

Sestava Prostějova: Horčička – Drtina, Šenkeřík, Mojžíš, Sova, Husák Protivný, Rudl – Illéš, Dragoun, Luňák - Novák, Moskal, Čuřík - Krejčík, Venkrbec, Volek - Šlahař, Meidl, Kajaba.


15. kolo

LHK Jestřábi Prostějov
-
ČEZ Motor České Budějovice

sobota 17. 10. 2015 v 18:00
  Stadion Prostějov

Kdo je ve formě?

Hrdinou Prostějova z posledních zápasů je obránce Marek Drtina, který je s osmi body (5+3) sedmým nejproduktivnějším obráncem celé soutěže. Zejména v posledních zápasech pálí Drtina ostrými. Dobrou formu si drží i výše zmiňovaný nejproduktivnější hráč Michal Dragoun, jenž se velkou měrou podílel na posledním domácím obratu s Benátkami. Bodově se celkem daří i útočníkům Luňákovi s Moskalem, nicméně stále platí, že směrem dopředu se Jestřábům moc nedaří.

Jihočeská mašina už zase pěkně šlape, i když v posledních zápasech je trošku ve stínu úderné komando Nouza-Straka-Heřman. Září totiž jiné trio. Michal Švihálek odvádí dobrou práci, kterou v branky v posledních zápasech přetavili Lukáš Žálčík a zejména Luboš Rob. Ten k devíti asistencím přidal v posledních dvou kláních čtyři branky, hattrick nasázel Havířovu.

Z tábora Motoru

Českobudějovičtí hokejisté se po několika nevýrazných výkonech dostali opět do formy. Jihočeši zvládli těžký trojboj ve čtyřech dnech, ze kterého vytěžili devět bodů. I díky nim je parta trenérů Rosola a Bělohlava na druhé příčce tabulky, o bod za vedoucí Slavií a o tři před třetím Kladnem. Starosti v poslední době dělají Jihočechům snad jen zdravotní stavy několika hráčů. Mimo hru jsou obránci Vráblík, Bohunický a Růžička, z útočníků chybí Heřman a Mikyska. Oproti loňské sezoně trošku pospává ofenzivní duo Nouza-Straka, v poslední době je nahrazuje dvojka Žálčík-Rob, druhý jmenovaný dal s Havířovem hattrick.

PTEJTE SE JAKUBA SUCHÁNKA!

Věděli jste, že...

České Budějovice se poprvé v mistrovském zápase střetly s Prostějovem už v roce 1948, a to přímo v nejvyšší soutěži. Jihočeši vyhráli 6:5 hlavně díky čtyřem trefám pozdějšího mistra světa Jiřího Macelise. Z tehdejší sestavy stále žijí dva takřka devadesátiletí bardi František Vacovský a Karel Oberleitner.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....