Banes Motor České Budějovice
11.10.2015, Filip Kortus

MDO: CEB - HBR 8:1 - Mladší dorost ukončil sérii porážek a rozstřílel Brod

Černá sérii zažehnána. Mladší dorost konečně zvítězil a to hřmotným způsobem. Na domácím ledě rozstřílel Havlíčkův Brod 8:1. Další utkání čeká svěřence Romana Heindla v Jihlavě, utkání startuje ve čtvrtek od 15:45.

I mladší dorost měl v nedělním utkání dobrý start do zápasu. Už ve třetí minutě se v oslabení nadvakrát prosadil Jakub Čížek - 1:0. Poslední Havlíčkův Brod se prakticky nedostával do hry, Motor byl o třídu lepším týmem. Navýšit mohl při brejku Krcho, ale vystřelil těsně vedle. To ovšem napravil hezkou akcí Matyáš Holý, když si povodil dva hráče Brodu a přesnou střelou překonal Arbelovského – 2:0.

V druhé třetině Motor dominoval a obrana Havlíčkova Brodu se složila jako domeček z karet. Během pouhých tří minut svěřenci Aleše Kraučuka třikrát inkasovali a o výsledku bylo už dávno rozhodnuto. Jako první se po krásném ťukesu s Michalem Silným Matěj Toman - 3:0. Čtvrtou branku přidal po přihrávce od Tomana Martin Beránek - 4:0. Pátý hřebíček do havlíčkobrodské rakve přidal kapitán Silný - 5:0. Snížení obstaral po přihrávce Teplého úplně volný Pejchal - 5:1.

V úvodu třetí třetiny přidal šestou branku Egert - 6:1. Sedmou obstaral svou druhou brankou v zápase Matyáš Holý - 7:1. Účet utkání uzavřel kanonýr Toman po samostatné akci – 8:1. Českobudějovičtí byli po celý zápas jednoznačně lepším týmem a zaslouženě vyhráli.

Několik fotek ze zápasu zde.

Ohlasy po zápasu
Roman Heindl (České Budějovice): Potřebovali jsem ukončit sérii porážek, což se nám podařilo a jsme za to rádi. Věřím, že nás výhra nakopne do dalších utkání, které potřebujeme zvládnout. Chtěl bych hráčům za utkán poděkovat.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....