Banes Motor České Budějovice
29.09.2015, Miroslav Mayer

Motor čeká první historický souboj s Přerovem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V pondělí ukončil Motor na svém ledě domácí neporazitelnost a zároveň poprvé v sezóně vyšel ze zápasu s prázdnou. Nyní ho čeká boj na ledě nováčka, který se ovšem jako nováček zatím nejeví. Bude to spíše pořádně tvrdý oříšek, protože HC Zubr Přerov doma zatím hraje výborně a na vedoucí Jihočech ztrácí jen čtyři body. Vzpamatuje se Motor po první domácí porážce? Zlepší se produktivita Jihočechů? To se dozvíme ve středu od 18.00, kdy začne zápas v Přerově.

Jak bylo řečeno HC Zubr Přerov je nováčkem soutěže, ale ostychem rozhodně netrpí. Vlétl to zápasů jako uragán a je nesmírně produktivní. Patří mu zatím pátá příčka a za vedoucími Jihočechy zaostává jen o čtyři body. Jeho silnou stránkou je útok a 29 přesných zásahů ho řadí na třetí místo v počtu vstřelených branek. Hodně silní jsou Zubři i doma, kdy zatím dokázali z pěti zápasů vybojovat čtyři vítězství a padli poprvé až v neděli, kdy je dokázal porazit Šumperk. Z venkovních zápasů stojí určitě za pozornost vítězství 3:2sn v Jihlavě.

Zubři jsou nyní uprostřed série čtyř domácích zápasů za sebou. Nejprve porazili Ústí nad Labem 6:4, v neděli podlehli Šumperku a po Motoru přivítají ještě Rytíře z Kladna.

Pozor na ně!

Jihočeši ovládají dvě ze tří útočných statistik. Jen nejlepší střelec soutěže nemá u svého jména napsáno CEB. Nejlepším střelcem soutěže je totiž Vlastimil Dostálek, který dal v osmi zápasech již devět gólů a vede s náskokem tří branek před třemi šestigólovými střelci. Ten samý hráč je i čtvrtý v kanadském bodování. Na pátém místě je další útočník Přerova, v Českých Budějovicích dobře známý Roman Pšurný. Ten je navíc i druhý v nahrávačích za Josefem Strakou.

Srovnání elitních útoků

Druhý útok Motoru Nouza, Straka, Heřman má na svém kontě už 13 gólů a 21 asistencí.

Elitní útok Zubrů Procházka, Pšurný, Dostálek vstřelil také 13 gólů a přidal 19 asistencí.

Roman Pšurný v souboji proti bývalým spoluhráčům

V roce 2010 přicházel do Českých Budějovic jako velká posila. Čekaly se od něj branky a aktivní hra. Po dvou letech odcházel s bilancí 106 zápasů(13+22). Podruhé se vrátil už do Motoru jako posila v prvním roce obnoveného týmu a pomohl zachránit Jihočechy v první lize. Tentokrát sehrál 20 zápasů a připsal si stejný počet bodů(10+10). Loni zkoušel svoje štěstí v extralize v Karlových Varech a letos zatím válí za Zubry s bilancí osmi zápasů a 11(3+8). Celkově má v 1.lize bilanci 126 zápasů a 119 bodů (57+62).

Není ovšem jediným z kádru Přerova, který hrál v Českých Budějovicích. Dalším je obránce Lukáš Chmelíř, který ještě loni hrál v dresu s M na prsou. Celkem si připsal 112 zápasů s bilancí (7+16).

Roman Pšurný v dresu Motoru

Slabina – brankáři

Jestli někdo Přerov tlačí bota, tak je to v obranné činnosti a v brance. Zubři hodně inkasují a vystřídali už tři gólmany. Nejvíce toho zatím odchytal Juraj Šimboch s úspěšností 93,43%. Naposledy stál v brance Martin Vojtek, který v Přerově hostuje z Třince, ale inkasoval hned pětkrát a jeho nasazení do zápasu tak není úplně jisté.

8.kolo : HC Zubr Přerov – Šumperk 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky domácích: 9. Šťastný (Popelka), 23. Dostálek (Chmelíř, Procházka), 59. Šťastný (Dostálek, Grof)
Sestava HC Zubr Přerov Vojtek – Chmelíř, Grof, Vágner, Pala, Běhal, Ferenc – Procházka, Pšurný, Dostálek – Šťastný, Popelka, Sikora – Goiš, Hrazdira, Stoklasa – M. Kratochvíl, Král, Kovařík – Š. Kratochvíl


9. kolo

HC Zubr Přerov
-
ČEZ Motor České Budějovice

sobota 30.9. 2015, 18:00
Zimní stadión Přerov (kapacita 3 000 míst)

Z tábora Motoru

Motor vyšel poprvé naprázdno. To samo o sobě není žádnou tragédií, asi nikdo nečekal, že Jihočeši projdou soutěží bez porážky. Možná horší na tom je, že Motor si už o porážku říkal svými výkony. Od vítězství nad Slavií padaly obrátky a porážka by měla být varováním. Zápasy s bojovnými týmy bolí, ale v play-off, nebo v baráži právě takové zápasy přijdou a tým se na ně musí připravit.

První třetina s Třebíčí byla hokejově nádherná, ale krása bez gólů není určitě to, co by fanoušky klubu lákalo do ochozů. Zápas s Přerovem by naopak mohl právě Motoru sedět, je to soupeř, který rád hraje dopředu a nesnaží se betonovat červenou, nebo modrou čáru.

Věděli jste že…

…. se České Budějovice ještě nikdy v mužské kategorii s Přerovem neutkaly? Ke vzájemným soubojům docházelo jen v mládežnických nebo žákovských kategoriích. Čeká nás tedy historicky první souboj s tímto týmem.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....