Banes Motor České Budějovice
28.09.2015, Filip Kortus, Karel Svoboda

MDO: CEB - KOM 1:7 - Debakl s Kometou Brno

Třetí prohra v řadě a propad tabulkou. Mladší dorost absolutně nezvládl domácí utkání s Kometou Brno a prohrál vysoko 1:7. Jihočechy zničila hostující trojka Čajkovič (0+5), Lašák (1+3), Gajarský (3+1). Na utkání budou chtít mladí hokejisté co nejrychleji zapomenout a napravit to příštím utkáním ve Žďáru nad Sázavou.

V relativně vyrovnané první třetině se jako první prosadili hostující hráči, když při vlastním oslabení ujel Adam Gajarský a svůj samostatný únik zakončil chytrou střelou mezi brankářovy betony. Na konci třetiny ještě při přesilové hře zacinkali nebezpeční Brňané na tyčku Svobodovy svatyně.

V polovině zápasu vyřešil Svoboda nadvakrát Vašíčkův únik, který naskočil z trestné lavice. Bohužel pro domácí několik minut poté již dorostenci Komety sehráli výtečně svoji přesilovou hru a pro volného Michala Kunce již nebyl problém uklidit puk do domácí branky. Opaření domácí navíc dvě minuty před koncem třetiny při přesilové hře inkasovali třetí gól z hole Martina Lašáka, který využil důrazné práce forčekujícího Gajarského.

Po patnácti sekundách závěrečné části hry vyhnal Svobodu z brány Adam Gajarský, který se individuálním výjezdem zpoza branky dokázal prosadit a střelou na vzdálenější tyč rozjásal střídačku Komety počtvrté. Nového strážce domácí branky, Davida Prušáka přivítal po necelé minutě Daniel Kavický střelou mezi nohy a domácí tým si vzal oddychový čas, aby se trenéři pokusili zabránit hrozícímu debaklu. V 44. minutě dovršil svůj hattrick Adam Gajarský, který zakončil pěknou kombinaci brněnských hráčů. Čestný úspěch domácích zaznamenal osm minut před koncem Matěj Toman, když využil povedenou přihrávku Michala Silného. V závěru zápasu, po zpestření v podobě rohovnické vložky v podání dvojice Krcho-Gajarský, podtrhl celkový brankový účet brněnský Jan Novák.


Několik fotek ze zápasu zde.

Ohlasy po zápasu
Jiří Mífek (HC Kometa Brno): První 40 minut rozhodovaly nerovnovážné situace, kdy nám se podařilo jednu přesilovku využít a k tomu přidat dva góly při vlastním oslabení. Dále pak rozhodl nástup do třetí třetiny, kdy jsme odskočili na pětigólový rozdíl a pak už se utkání víceméně dohrávalo.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....