Banes Motor České Budějovice
22.09.2015, Imrich Hrabovský

Naváže Motor na již dvě domácí výhry? Kadani se venku nedaří

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Již k v pořadí šestému kolu se schyluje naklonit průběh WSM ligy a v něm se ČEZ Motor České Budějovice představí na domácím ledě potřetí. Fanoušci českobudějovického hokejového klubu tak budou svědky utkání, v němž se proti jejich hrdinům postaví SK Kadaň a tomuto soupeři se prozatím přílišně nedaří. V dosud odehraných pěti zápasech Severočeši dokázali zvítězit pouze dvakrát a se sedmi body operují ve spodní polovině ligového žebříčku.
Přijťe všichni, utkání začítá v 17:30.

O soupeři - SK Kadaň

Před žádným fanouškem, jenž se zajímá o jméno onoho severočeského klubu, nemohla být zatajena skutečnost, že Kadaň má za sebou velice nepříjemné letní období. Klub měl změnit svého majitele a jednalo se o tom v opravdu intenzivní formě. Ale ani to nebylo největším překvapením, které mohlo zasadit jednu z ran, jelikož se spekulovalo také o ukončení spolupráce s Chomutovem. jemuž právě Kadaň farmaří. Avšak snad největší noční můrou pro každého příznivce hokeje je prodej licence a tu kadaňskou projevoval velký zájem Frýdek – Místek. Ten po odmítnutí Havířova nyní úzce spolupracuje s extraligovým Třincem. Všechny tyto hrozby však byly úspěšně zažehnány a SK Kadaň bude pokračovat v druhé nejvyšší české lize a nadále bude spolupracovat s chomutovskými Piráty.

PREVIEW KADANĚ NA SERVERU HOKEJ.CZ

V uplynulém ročníku se Motoru proti Kadani moc nedařilo.
Z dvanácti možných bodů ukořistili Jihočeši pouze pět za výsledky 4:3, 2:5, 4:5sn a 6:1.

Dosavadní výsledky nynějšího protivníka neprokazují nikterak výraznou farmou, když vítězství střídá porážku. Ihned v úvodním kole Severočeši těsně podlehli nováčkovi v Přerově, jenž je přehrál výsledkem 2:3, načež si na domácím ledě poradili s kladenskými Rytíři a zvítězili 4:2. Poté vyrazili na půdu Benátek nad Jizerou, kde je potkal další neúspěch a nepříznivé konečné skóre 5:2 odvraceli opět doma. Tam sedmi kulkami sestřelili prostějovské Jestřáby a výsledkem 7:2 na svém kluzišti naplno bodovali i podruhé. Jediný venkovní bod si Kadaň přivezla z Edenu, kde ji Slavia předčila až v samostatných nájezdech. A jak to bude nyní? Naváží kadaňští hokejisté na svůj pravidelný interval a vzejdou po minulém neúspěchu v Budvar Aréně jako vítězi anebo pro ně hostující prostředí stále zůstane zakleté?

5. kolo: HC Slavia Praha - SK Kadaň 3:2sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Micka (Kolařík, Čermák), 46. Markovič (Andres), rozh. náj. Markovič – 34. Hlava (Chrpa), 53. Kůs (Chlouba).
Rozhodčí:
Sýkora – Svoboda, Štětina.
Vyloučení
: 7:9 navíc Trefný (KAD) 10 minut.
Využití:
1:2  |  V oslabení: 0:0.
Diváci:
1042.
Střely na branku:
51:27.
Průběh utkání:
1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Sestava: Strmeň – Mrázek, Szathmáry, Charousek, Tejnor, Trefný, Černý, Rohan, Tomáš Dvořák – Kůs, Chlouba, Koblasa – Hlava, Hejcman, Chrpa – Wágner, Šťovíček, R. Veselý – Müller, Vrána, Vaněk.

Zaostřeno: Marek Račuk je nejlepší střelec Kadaně

Talentovaný útočník, jehož jméno Motoráci dobře znají z minulého ročníku, když reprezentoval barvy tehdejšího soka 1. ligy, Pirátů Chomutov. Se čtyřmi góly a dvěma asistencemi se řadí do čela střelců Kadaně a bez jediné trestné minuty v aktuální sezóně patří mezi nejslušnější hráče. V utkání proti Prostějovu zaznamenal hattrick, čímž se také aktivně podílel na obratu těsné ztráty a konečném vítězství svého týmu.


6. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
SK Kadaň

    středa 23.9. 2015, 17:30
Budvar Aréna, České Budějovice (kapacita 6 461 míst)

Kdo je ve formě?

Kromě již zmiňovaného Marka Račuka si budějovičtí obránci musejí dát pozor také na Romana Chloubu. Ten má po dvou vstřelených brankách a pěti asistencích na svém účtu dokonce sedm kanadských bodů a daří se také Jaroslavu Kůsovi. Právě on uzavírá nejlepší trojici kadaňských hokejistů, po nichž je ve statistice vidět nejvíce práce. Dvě branky vstřelil, na čtyři přihrál a s šesti body se staví těsně za své spoluhráče.

Na straně Motoru vede statistiku Martin Heřman, když branku vsítil už čtyřikrát a na stejný počet zásahů přihrál, jehož s též osmi kanadskými body stíhá Josef Straka. Českobudějovický kapitán se naopak jeví jako příkladný nahrávač, ale ke svým sedmi asistencím přidal i jeden střelecký úspěch. Na třetí místo se řadí s jednobodovou ztrátou David Kuchejda. Velice aktivní a po výhře hladový útočník bude chtít na svou hokejku přidat k dvěma brankám a pěti asistencím další zářezy.

Nutno podotknout, že právě nejlepší střelec Motoru Martin Heřman vede také žebříček celé soutěže a v čele nejlepších nahrávačů WSM ligy září jméno Josefa Straky.

Z tábora Motoru

Hokejový klub z jihočeské metropole je lídrem celé soutěže a dosud v každém utkání dokázal bodovat, přičemž doma vždy naplno. Všechny tři body si Motor přivezl také z Havířova, po čemž dva body nejprve ztratil v Litoměřicích, kde padnul v samostatných nájezdech a dělil se také v Ústí nad Labem. Tam po základní hrací době svěřenci Petra Rosola remízovali a cenný druhý bod urvali v prodloužení po brance Roka Pajiče.

Věděli jste, že ...

Kadaň v historii dokázala v Českých Budějovicích víc zápasů vyhrát, než prohrát! Ze sedmi vzájemných duelů třikrát vyhrála v základní hrací době a jednou v prodloužení. To bylo ve vůbec prvním vzájemném duelu v roce 2004, kdy Kadani k výhře 2:1 stačilo neuvěřitelných 5 střel!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....