Banes Motor České Budějovice
23.07.2015, Filip Kortus

Mladší dorost už je v plném tréninku

Svěřenci Romana Heindla v pondělí poprvé absolvovali trénink na ledě a zahájili tak přípravu na sezonu 2015/16. Mladí hokejisté ročníku 2000 a 2001 se pokusí odčinit to, co se nepovedlo ročníku před nimi. Tedy postoupit do vyřazovacích bojů.

Po těžké fyzické přípravě se mužstvo poprvé sešlo na ledě. „Suchá příprava byla náročná. Hodně jsme v rámci tréninků běhali, hráči mladšího ročníků s tím měli menší problémy,“ říká trenér mladších dorostenců Roman Heindl. Suchá příprava je jeden nejdůležitějších bodů celé sezony. Fyzická kondice a připravenost mnohdy rozhodují o úspěchu a neúspěchu v dané sezoně. „Věřím, že příprava splnila účel a budeme na ni moci na ledě navázat.“ Příprava se obešla bez vážnějšího zranění, v podstatě všichni se hlásili na začátku přípravy. „Žádné závažnější zranění jsme neměli. Více jsme běhali, kluky hodně bolela kolena,“ povídal Heindl o zdravotním stavu svých hráčů.

Aktuálně hráči trénují po ročnících, rozdělení na týmy A a B by mělo přijít za dva týdny. „Nyní trénujeme po ročnících, na začátku srpna bych chtěl mít dva týmy a trénovat na áčko a béčko,“ říká o složení kádru. První přípravná utkání jsou v plánu pro áčko až v srpnu, na soustředění ve Strakonicích tým poprvé prověří západočeská Plzeň. B tým odehraje první utkání 30. srpna v Havlíčkově Brodě proti německému soupeři.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....