Banes Motor České Budějovice
15.07.2015, Matěj Mayer

Skupinka hráčů Motoru se připravuje o týden dříve

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Neoblíbená část letní přípravy pomalu končí a už v pondělí 20. července vyjedou prvoligový hokejisté Českých Budějovic poprvé na led. Ještě před oficiálním startem předsezonní přípravy na ledě se ale sešla skupinka převážně mladých hráčů, kteří s tréninkem začali již o týden dříve.

Stejně jako loni, i letos začíná hokejistům Motoru příprava na ledě v předposledním červencovém týdnu. Do prvního soutěžního zápasu zbývá přibližně měsíc a půl, času na přípravu je tedy mnoho, i přesto se i letos našla skupinka hráčů, která se začala připravovat již zkraje tohoto týdne.

Klasicky se jedná o mladší hráče a ty, kteří mají určité rezervy. „V přípravě už jsou mladší kluci a taky někteří zkušenější. Tento týden je formou zapracování, aby byl pro hráče hladší přechod na led,“ říká kondiční trenér českobudějovického klubu František Bombic. Právě on se letos podrobně zajímal o připravenost hráčů při letní přípravě a připravoval tréninky zaměřené na kondici.

Předčasná příprava ale není čistě dobrovolná věc ani pro ostatní hráče, což také potvrzuje Bombic. „Je to určené od trenérů půl na půl. Někdo se připravuje už teď dobrovolně, někdo je určený od trenérů. Jedná se samozřejmě hlavně o hráče, kteří měli zranění nebo nějaký hendikep,“ doplňuje bývalý extraligový obránce, který ale konkrétní jména prozradit nechtěl.

Jak už bylo psáno výše – hokejisté Českých Budějovic se v Budvar aréně poprvé představí v pondělí. Na ledě by se měli sejít všichni včetně nových tváří. Úvodní přípravný duel je na programu už 30. července, kdy Motor zajíždí do Plzně. Na první přípravné utkání do Budvar arény budou moci fanoušci zavítat 6. srpna, kdy přijíždí Pardubice. První soutěžní zápas čeká svěřence Petra Rosola 9. září na ledě Havířova.

Rozpis přípravných zápasů

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....