Banes Motor České Budějovice
12.07.2015, Matěj Mayer

Exhibice se vydařila. Pro Hronka se vybralo skoro 300 tisíc

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Sobotní odpoledne zpestřila na E.ON stadionu v Roudném fotbalová exhibice týmů Martina Hanzala a Milana Gulaše. Za cíl měla vybrat co nejvíce peněz na rehabilitační léčbu pro ochrnutého mladíka Pavla Hronka. Díky velké návštěvě a dražbám hokejových artefaktů se podařilo vybrat témět 300 tisíc korun!

Tempo zápasu od začátku diktovala Iva Pazderková, která nastolila svá vlastní pravidla, jimiž mnohdy bavila diváky. V utkání tak došlo k několika komickým situacím, kdy například penalta kopnutá vedle brány z nohy Miloše Knora, byla uznána za regulérní gól.

Pazderková poté dokonce sama oblékla dres Hanzalova týmu a svůj pohodlný průnik přes celé hřiště proměnila v branku. V průběhu duelu dokonce zastavila hru a nařídila všem hráčům včetně těch střídajících deset „žabáků“.

Moderátoři utkání byly silnou stránkou fotbalové exhibice, která ale měla i kus fotbalové úrovně. Za Hanzi tým byl velmi aktivní Zdeněk Kutlák, na druhé straně tvořil hru Milan Gulaš. Mezi střelce se zapsal například masér Pavel Vlašic a nebo reprezentační brankář Alexander Salák.

Tým opory Arizony Coyotes se ve druhém poločase dostal do dvoubrankového trháku, ale Guli tým se i přesto dokázal se situací poprat a dvěma brankami vyrovnal. Na řadu tak přišly pokutové kopy, které měly rozhodnout o osudu utkání. V něm Hanzalův mančaft prostřelil Jiřího Šimánka dvakrát a mohl tak slavit vítězství. Guli tým totiž na Václava Nedorosta v brance nevyzrál.

Během přestávky došlo k dražbě dresu aktuálního vítěze Stanley Cupu Chicago Blackhawks, podepsaného od všech hráčů. Cena suvenýru se postupně vyšplhala na 45 tisíc korun, dalších pět pak přihodila moderátorka Iva Pazderková. Svého zájemce si našla i podepsaná hokejka Václava Prospala, která se vydražila za pět tisíc korun. Kromě toho bylo v areálu fotbalového stadionu několik stanovišť s doprovodným programem, kde si děti mohly vyzkoušet různé atrakce.

To nejdůležitější z příjemného sobotního odpoledne ale bylo vybrání částky 289 126 korun, která bude v kompletní výši poskytnuta Pavlu Hronkovi na rehabilitační léčbu. Organizátorům akce a také všem, kteří přispěli, patří ohromné uznání.

Fotografie z exhibice

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....