Banes Motor České Budějovice
01.07.2015, Matěj Mayer

V Roudném proběhne fotbalová exhibice hokejistů z jihu Čech

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Skupina jihočeských hokejistů se rozhodla pomoci dobré věci a v sobotu 11. července uspořádá fotbalovou exhibici v Roudném. Její kompletní výtěžek bude věnován na rehabilitační péči osmnáctiletému Pavlu Hronkovi, který ochrnul na spodní část těla a je upoután na invalidní vozík. Na zápas, který odstartuje ve 14 hodin, jsou samozřejmě zváni také fanoušci Motoru.

Hlavním organizátorem celé akce je útočník klubu NHL Arizona Coyotes Martin Hanzal, jehož na myšlenku uspořádání dobročinné exhibice přivedla manželka Lenka a také žena Milana Gulaše Veronika. „Přišlo nám jako dobrý nápad uspořádat takovouhle akci. Úplně kompletní výtěžek z akce, a to bych chtěl zdůraznit, že skutečně úplně celý, půjde na Pavlovu léčbu,“ říká Hanzal.

Na fotbalovém pažitu se spolu utkají právě týmy Martina Hanzala a Milana Gulaše. K vidění budou hokejové hvězdy jako například Alexander Salák, Jiří Novotný, Jan Kovář, Aleš Kotalík, Filip Novák, Václav Nedorost nebo současný útočník Motoru Tomáš Nouza. Dorazit by měl i Hanzalův bývalý spoluhráč z Arizony, Radim Vrbata.

Dále bude pro návštěvníky připravena celá řada atrakcí. „Hlavně pro děti. Věřím, že přijde co nejvíce lidí a udělá se skutečně dobrá věc," láká reprezentační forvard. V nabídce bude celá řada dalších možností v rámci doprovodného programu. Chybět nebudou soutěžní stanoviště, malování na obličej, skákací hrad nebo crazy hockey.

Diváky mohou přilákat také známý moderátoři, kterými budou Miloš Knor a Coco Jambo. Vstupné činí 30 korun a prvních 500 vstupenek bude slosovatelných. Ve hře bude třeba víkendové zapůjčení vozů BMW a Ford nebo jazykový kurz. Vystoupí také kouzelník Radek Bakalář, představí se české miss z jihu Čech Jitka Nováčková s Nikol Švantnerovou. Všichni aktéři zápasu se zúčastní autogramiády, kde je doplní také legendy jihočeského hokeje Václav Prospal a Radek Dvořák.

Kromě toho bude na internetu probíhat aukce zajímavých hokejových artefaktů. Do dražby půjde například hokejka Alexandera Saláka, dres Martina Hanzala nebo dres aktuálního vítěze Stanley Cupu Chicaga Blackhawks podepsaný od celého mužstva! „Chceme, aby se vydražilo co nejvíce peněz a Pavlovi jsme tak mohli co nejvíce pomoci,“ dodává na závěr Martin Hanzal.

Událost na Facebooku zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....