Banes Motor České Budějovice
24.05.2015, Klub

Kluziště vyměnili za jaderný reaktor

T E M E L Í N - Místo kilometrů polykali porci informací. Dopolední kondiční trénink vyměnila sedmička hokejistů ČEZ Motoru a trenér Petr Rosol za prohlídku Jaderné elektrárny Temelín.
Během pětihodinového programu se hokejisté dostali až k reaktoru, navštívili velín, podívali se do chladicí věže a viděli dokončování modernizace největší české turbíny. Sice přišli o dopolední sprinty a výběhy se zbytkem týmu, ale i tak museli zdolat téměř sedm kilometrů. Pro většinu byl největším zážitek reaktor, kde právě probíhala výměna paliva a vnitřek obří chladicí věže.


„Hodně mě překvapila všechna bezpečnostní opatření. Ani nedokážu spočítat, kolikrát jsem si musel načítat biometrické údaje, zadávat kódy a procházet kontrolami. Ale pohled do reaktoru za to stál. Je neuvěřitelné kolik energie se skrývá v  docela malém množství paliva,“ konstatoval po návštěvě útočník Tomáš Nouza.

Energií nabití českobudějovičtí hokejisté se poprvé postaví soupeřům koncem července, v přátelském přípravném utkání se Škodou Plzeň, do té doby je čeká právě náročná letní příprava.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....