Banes Motor České Budějovice
11.05.2015, Tisková zpráva

Na váhu! Sezona Motoru odstartovala...

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V Praze a Ostravě stále ještě probíhá vrchol sezony 2014-15, to v Českých Budějovicích už odstartovala sezona další. Mužstvo ČEZ Motor České Budějovice se po dovolených sešlo k první suché přípravě. Nechyběly známé opory, ale ani nadějní mladíci či nové posily jako Škoda, Žálčík nebo Mikyska. Jako obvykle se začínalo výklusem, nováčci absolvovali testy.
Na prvním tréninku nechyběl ani nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku Tomáš Nouza, přestože má podobně jako Josef Straka ještě o něco delší volno. Alespoň se ale přišel pozdravit s novými spoluhráči. Kromě známých posil se trenérům hlásili i talentovaní mladíci z místní juniorky jako Kachyňa, Kváča nebo Guman, hráči se také seznámili s novým kondičním koučem Františkem Bombicem. Úvodní proslov trenérů dal jasný signál, že všichni jsou na stejné startovní čáře a nikdo nemá v nabité konkurenci nic jistého, takže by bylo velkou chybou cokoli vypustit už v přípravě na suchu. A jak zakončil úvodní proslov trenér Rosol? Nesmrtelnými slovy trenéra Boži Zenkla ze seriálu Okresní přebor: "Na váhu!"

U některých se kila navíc zjevně přeměnila ve svalovou hmotu, a to se přísný trenérský triumvirát usmíval, pokud se ale trojici Rosol - Bělohlav - Bombic něco nezdálo, bylo zle. Všichni hráči také absolvují testy, které přesně ukážou, jak jsou na tom s výkonností. Hned první den čekalo testování i nováčky Žálčíka a Mikysku. Ti, kteří neodjeli na testy, začali výklusem, a pak už jim dával do těla trenér Rosol. "Nejvíc budeme používat švihadlo a kolo, florbalku a tenisovou raketu si také přineste, ale zas tak moc je potřebovat nebudete," vysvětloval náročný lodivod, jaké doplňky budou používat hráči nejčastěji.

Suchá příprava Motoru vyvrcholí soustředěním ve Wellness Hotelu Frymburk na začátku června, i když je tam čeká spíše tvrdá dřina v kopcích, než relaxační pobyt jaký by naznačoval název hotelu. Do té doby budou českobudějovičtí hokejisté využívat místní sportoviště. Odpočinutí hráči byli ale na začátku přípravy plní elánu, snad jim vydrží stejně dlouho jako v uplynulé sezoně a snad i s ještě sladším koncem.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....