Banes Motor České Budějovice
26.02.2015, Miroslav Mayer, video Martin Macho

CEB - BNJ 7:0 - Rekordní návšteva viděla suverénní vítězství Motoru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tak takhle jsme si to představovali, tento průběh očekávali příznivci ČEZ Motoru. Tentokrát Jihočeši od začátku určovali tempo zápasu a hosté se herně vůbec nedostali do hry. Navíc domácí střelci měli svůj den a když Bláha přidal druhou nulu v sérii, bylo o vítězi jasno. Budějovičtí se tak ujali vedení v sérii 3:2 a k postupu do semifinále zbývá jen jedno vítězství.

Před nejvyšší letošní návštěvou začal Motor hodně aktivně a první velkou šanci měl Martin Heřman, hned v první minutě, kdy se po kombinaci celého útoku ocitl sám před Vaněčkem. Ten jeho ránu vyrazil díky dobrému postavení. První gól dali domácí v první přesilové hře a prosadil se Martin Heřman, který po krásné kombinaci prostřelil Vaněčka. První osobní souboj, po kterém skončil na ledě Pálek, měl na svědomí Emil Švec, který čistě trefil svého soupeře za brankou Benátek. Po šesti minutách hry byl po hlavičce vyloučen do konce zápasu Jiří Říha. V následné pětiminutové přesilovce se prosadil střelou od modré Tomáš Nouza a Jihočeši vedli už o dvě branky. Pak měli domácí dokonce přesilovku pět na tři celé dvě minuty, ale i přes velký tlak se jim Vaněčka překonat nepodařilo. Do třetice využili domácí další přesilovou hru, když se před Vaněčkem zjevil Luboš Rob a prostřelil hostujícího gólmana z bezprostřední blízkosti. I v dalším průběhu třetiny byli domácí jasně lepším týmem, ale na ledě se stále jiskřilo.

Druhá třetina se již nehrála v tak vysokém tempu a nasazení. Osobní souboje byly sice k vidění i nadále, ale šancí příliš ne. Vzrušení přinesla kombinace Straka, Nouza dva na jednoho, ale domácí kapitán místo střely ještě hledat svého druha v útoku a ten už byl mimo pozici. Další důvod k výbuchu radosti pro domácí fanoušky přidal Michal Švihálek, který se zorientoval v tlačenici před brankou a přesně umístil svoji střelu k tyči. Hosté sice zápas nevzdávali, ale přímo před branku Jihočechů se nedostali. Zahanbit se ovšem nenechali při osobních půtkách, které vyhledávali hojně hráči obou týmů. Minutu před konce druhé části měli Středočeši první velkou příležitost, když Pabiškova střela vypadla Bláhovi z lapačky, ale dopadla mimo brankoviště a domácí brankář tak stále držel nulu.

Na úvod třetí třetiny utnul Motor případnou snahu Benátek nad Jizerou o snížení stavu zápasu. Martin Heřman se rozjel a přesně trefil horní růžek branky. To už bylo na Vaněčka moc a do branky se podíval Tomáš Fučík. Ten si dlouho nulu neudržel, když ho prostřelil sváteční střelec Marek Vaniš a zápas byl definitivně rozhodnut. Budějovičtí byli při chuti a tak další branky na sebe nedala dlouho čekat. Při další přesilové hře se k teči dostal Adam Přibyl a už to bylo o sedm branek. Zápas se už jen z povinnosti dohrával a domácí trenéři dali hodně prostoru mladším hráčům a opory nechali odpočinout. V závěru se ještě hosté pokoušeli o vstřelení čestného úspěchu a měli možnost hrát i přesilové hry. Bláha si tak musel svoji nulu zasloužit a zasahoval po akci Víta Jonáka. ČEZ Motor tak naprosto zaslouženě zvítězil a ujal se vedení v sérii 3:2. Hosté tentokrát herně na Jihočechy nestačili.

Ohlasy po zápasu

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): Po ubráněném oslabení v úvodu jsme zápas ovládli a proměnili čtyři přesilovky. Jdeme do vedení, je to ale play-off a série v neděli pokračuje.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Porážku bereme a jdeme dál. Budějovice u nás prohrály 4:7, my dnes 0:7. Takový je hokej. Myslím, že sérii ještě zkomplikujeme. Máme hlavy vzhůru.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice