Banes Motor České Budějovice
25.02.2015, Michal Heřman

Cíl Motoru je jít poprvé do vedení. Pajič bude jen na tribuně

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Čtvrtfinále první ligy mezi ČEZ Motor České Budějovice a HC Benátky nad Jizerou pokračuje pátým zápasem v Budvar aréně a bude se na co dívat! Po čtyřech zápasech je série vyrovnaná 2:2. Čtvrteční duel začne v 17:30. Předprodej vstupenek bude ve středu od 15 hodin a případný doprodej pak v den zápasu od 13 hodin.

Čtvrtfinálový soupeř: HC Benátky nad Jizerou

Založen: 1934
Stadion: Zimní stadion Benátky nad Jizerou (kapacita 1 700 diváků)
Webové stránky klubu: www.hokejbenatky.cz
Hlavní trenér: Milan Černý
Umístění po základní části: 9. místo (78 bodů, skóre 131:126)
Předkolo play-off: Benátky - Litoměřice 3:0 (2:1, 3:2p, 3:1)


Už mohlo být hotovo. Odehrané jsou čtyři zápasy, ale série je vyrovnaná 2:2. Motor i Benátky tak musí o semifinále i nadále bojovat. Očekává se další velká bitva a cíl českobudějovického týmu je jasný – jít poprvé v sérii do vedení!

1. zápas: Č. Budějovice – Benátky nad Jizerou 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Domácí tým působil v úvodním utkání série hodně zakřiknutě. V desáté minutě sice poslal Motor do vedení střelec Tomáš Nouza, to bylo však ze strany Českých Budějovic pro středeční večer vše. Na začátku druhé periody se vyrovnání dočkali hosté při dvojnásobné početní výhodě. Nutno dodat, že s vydatným přispěním domácího Punčocháře, který nechtěně srazil puk za gólmana Bláhu. Vyrovnaný stav trval až do posledních minut a prodloužení už bylo v očekávání. Hosté však zásobovali českobudějovickou branku střeleckými pokusy a dvě minuty před koncem se nakonec ujala přesná rána Marka Pabišky. Benátečtí Adam Dlouhý a Koba Jass pak dodali konečnou podobu výsledku dvěma trefami do prázdné klece.

Branky a nahrávky: 10. Nouza (Mucha, Straka) – 24. Víšek (Říha), 58. Pabiška (Špaček), 59. Dlouhý, 60. Jass (Víšek). Rozhodčí: Jílek, Bejček – Štofa, Beneš. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 6 082. Střely na branku: 23:38.

2. zápas: Č. Budějovice – Benátky nad Jizerou 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

V druhém utkání už to byla jiná káva. Na první branku se sice čekalo až do 35. minuty, ale jako první se i o den později radovali Jihočeši. Rána Dušana Žovince od modré čáry si našla cestu až za brankáře Vaněčka. Jednobrankové vedení ale Motoru k jistotě nestačilo a tak důležitý druhý gól přidal Rok Pajič, jehož bekhendové nahození po obkroužení klece skončilo v brance. Definitivní pojistkou pak byla třetí branka Daniela Boháče, který tvrdě vypálil od levého mantinelu a jeho ránu si srazil obránce Benátek do vlastní sítě. Svou druhou branku v zápase pak ještě stihl zaznamenat Rok Pajič, který šikovně tečoval kotouč.

Branky a nahrávky: 35. Žovinec (Rob), 47. Pajič (Boháč, Žovinec), 54. Boháč (Kuchejda, Pajič), 59. Pajič (Boháč, Kuchejda). Rozhodčí: Petružálek, Škrobák – Guth, Kreuzer. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 5 808. Střely na branku: 34:28.

3. zápas: Benátky nad Jizerou - Č. Budějovice 7:4 (1:1, 1:2, 5:1)

Třetí duel měli Jihočeši dobře rozehraný. Po gólech Žovince, Straky a Nouzi vedli po dvou třetinách 3:2. Ve 47. minutě ale za hození hole brankáře Bláhy byl nařízen nájezd, který proměnil Skořepa a srovnal. Od té doby hrály Benátky velmi dobře a hlavně byly produktivní. Během deseti minut nastřílely další čtyři góly a v sérii šly podruhé do vedení.

Branky a nahrávky: 14. Jonák (Skalický, Mikyska), 23. Říha (Kica), 47. Skořepa (TS), 50. Víšek (Mikyska), 54. Dlouhý (TS), 57. Pabiška (Kica), 60. Mikyska – 20. Žovinec (Pajič, Kuchejda), 26. Straka (Pajič), 29. Nouza (Heřman, Straka), 56. Vráblík (Heřman, Nouza). Rozhodčí: Talpa, Úlehla – M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 12:7, navíc Říha - Pajič oba 10 minut OT. Využití: 2:2. Diváci: 1 230. Střely na branku: 26:28.

4. zápas: Benátky nad Jizerou - Č. Budějovice 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Tohle byla bitva! Jihočeši museli od první třetiny hrát bez Nouzy a Pajiče, kteří byli vyloučení do konce utkání. Dlouhá oslabení i pěti proti třem ale Motor ubránil a v závěru zápasu toho dokázal využít. Při přesilovce si před brankou počkal na přihrávku David Kuchejda a 18 sekund před koncem třetí třetiny dal gól na konečných 2:1. Do Budvar arény se tak série vrací za nerozhodného stavu.

Branky a nahrávky: 13. Víšek (Jass) – 15. Straka (Nouza, Heřman), 60. Kuchejda (Punčochář, Rob). Rozhodčí: Hrubý, R. Svoboda – Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:7, navíc Nouza 5+OK a Pajič trest ve hře. Využití: 0:2. Diváci: 1 180. Střely na branku: 45:26.


Čtvrtfinále - 5. zápas:
ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou

čtvrtek 25. 2. 2015, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Dva fauly, dvě vyloučení do konce utkání, ale naštěstí jen jeden trest do dalšího zápasu. Za své prohřešky v závěru první třetiny pykali Tomáš Nouza a Rok Pajič. Zatímco Pajič má stop na další zápas, Nouza může po boku Straky a Heřmana do čtvrtečního zápasu naskočit. „V kabině jsme si řekli, že dlouhé oslabení ubráníme a pak na ně vlítneme. Benátky hrajou agresivní hokej, kterému jsme se museli přizpůsobit. Ubojovali jsme výhru jako tým. Naši dva klíčoví hráči dostali trest do konce zápasu, tak jsme to museli dohrát na tři lajny. Už je to ale za námi a nyní se díváme na další zápasy,“ říká útočník Luboš Rob.

Celý rozhovor s Lubošem Robem čtěte ve čtvrtečním Hokejklubu.


Statistiky po základní části

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....