Banes Motor České Budějovice
19.02.2015, Miroslav Mayer

CEB - BNJ 4:0 - V odvetě to byla jiná káva

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Den po první porážce v play-off vstal ČEZ Motor z popela a předvedl výkon na který se těšili všichni fanoušci. Benátky sice po celý zápas nedaly nic zadarmo, ale Jihočeši tentokrát bojovali jako lvi a postupně dokázali i své šance využít. Nakonec zaslouženě vyhráli 4:0 a předvedeným výkonem si udobřili své příznivce.
Druhý zápas série s Benátkami nad Jizerou začal Motor aktivněji a první zásah si Vaněček připsal po střele Švihálka už v první minutě zápasu. Jihočeši vstoupili do zápasu aktivně a chtěli svým fanouškům ukázat, že tentokrát to bude o něčem jiném. První větší šanci měl navrátilec Tomáš Nouza, kterého našel přihrávkou Žovinec. Vaněček byl připravený a puk vyrazil mimo branku. Mega šanci neproměnil obránce Vráblík, který měl před sebou prázdnou branku, ale jeho střelu zastavila hůl brankáře Vaněčka. Další možnost měl Adam Přibyl řítící se sám na branku, ale přestřelil. Necelých šest minut před koncem první části si na puk sáhl i Bláha. Přesto měli hosté první gól na dosah, když po sérii odrazů skončil puk v síti, ale rozhodčí usoudili, že byl do branky kopnut. Vzápětí byl v nadějné pozici Pabiška, ale Bláha stačil jeho pokus vytěsnit vedle branky. Velký tlak předvedli hosté v závěru, při přesilové hře a při domácích stále štěstí. Po většinu třetiny byli Jihočeši lepší, ale branka nepadla.

Druhá část začala přesilovkou Jihočechů, při které se po nárazu do mantinelu skácel Michal Švihálek a musel být ošetřen. Josef Straka mohl protrhnout svoji střeleckou smůlu při další přesilovce, když byl sám před Vaněčkem, ale ten zůstal klidný a domácího kapitána vychytal. Středočeši pak měli příležitost hrát dvě přesilovky po sobě, ale brzo faulovali ujíždějícího Nouzu a hrálo se ve čtyřech. Přesně vteřinu po návratu domácího hráče se na modré napřáhl Dušan Žovinec a jeho střela skončila v brance. Radost domácích neznala mezí. Navíc byli Budějovičtí nadále hodně aktivní a hosté bránili. Přestože byl Motor ve druhá části lepší, neměl tolik příležitostí jako v první dvacetiminutovce.

Jan Víšek byl prvním hráčem, který vystřelil na branku a jeho střelu Bláha podržel v lapačce. Na druhé straně se rozjel Luboš Rob, ale nedokázal zvednout puk a tak byl Vaněček úspěšnější. Vzápětí sjížděl od mantinelu Rok Pajič, ale ani on nedokázal hostujícího gólmana překonat. Z tlaku domácího týmu padl i druhý gól. Rok Pajič se rozjel od vlastní branky, projel celým hřištěm, obkroužil branku a bekhendem nahodil puk do brankoviště. Tam si ho do vlastní branky srazil někdo z hostujících hráčů. Zvýšit náskok domácího týmu mohl Luboš Rob, který dostal přesnou přihrávku na modrou do jízdy a jeho bomba orazítkovala tyčku. Budějovičtí byli i nadále při chuti a Benátští se sice snažili hrát, ale tentokrát na Motor herně nestačili. Definitivní potvrzení domácího vítězství přinesl až třetí gól v síti Vaněčka. Daniel Boháč se napřáhl od mantinelu a jeho střelu si srazil tísněný obránce Benátek do vlastní sítě. To už ve vítězství věřila i téměř plná Budvar aréna a diváci nadšeně skandovali a tleskali. Tečku za zápasem udělal Rok Pajič, který tečoval puk před Vaněčkem na druhou stranu branky. Tentokrát byl Motor lepší a oplatil tak Středočechům den starou porážku a hlavně předvedl výkon hodný play-off.

Ohlasy po zápasu

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): Odehráli jsme úplně jiný zápas než včera, kdy jsme byli svázáni určitou odpovědností, možná za to mohla ta hymna. (směje se) Nemohli jsme si dovolit podruhé doma prohrát. Pak bychom to měli hodně těžké, ale proti Benátkám to bude i tak… Opravdu jsme museli zvítězit. Chválím všechny hráče včetně gólmana za to, jak k dnešnímu utkání přistoupili a jaký podali výkon.

Milan Černý (HC Benátky nad Jizerou): Domácí byli lepší a začali velkým tlakem, který jsme velkým úsilím a s podporou gólmana dokázal přestát. Nevstoupili jsme do zápasu tak, jak bychom měli. Motoru pomohl gól z přesilovky, kdy vystřelil od mantinelu, přitom řadu nebezpečnějších pokusů jsme předtím dokázali blokovat. Nedokázali jsme vstřelit branku a nebyli tak dobří jako včera. Nakonec si odvážíme jedno vítězství, které je po nás cenné. Kdyby nám ho ve středu někdo nabídl, tak bychom ho brali.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....