Banes Motor České Budějovice
14.02.2015, Miroslav Mayer

JUN: JIH - CEB 4:3 - Poslední dvě minuty přinesly zvrat v zápase

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Juniorka HC Motor sehrála další hodně nešťastný závěr zápasu. V důležitém zápase v Jihlavě totiž Jihočeši ještě dvě minuty před koncem vedli 3:2, ale Dukla zápas nejen vyrovnala, ale ještě ho dokázala vyhrát. Náskok Budějovických je tak jen tři body a závěr boje o baráž bude hodně těžký.
Do začátku zápasu vstoupili lépe hosté, kteří se hned v 5. minutě gólově prosadili. Josef Žáček totiž přihrával z levého kruhu do mezikruží téměř volnému Luboši Robovi, který pak pouze přehodil kotoučem beton jihlavkého gólmana. O dalších pět minut později se však radovali i domácí. Na trestnou lavici odjel Josef Matoušek za podražení a Dukla hrála přesilovou hru, kterou se jim nakonec podařilo využít. Lukáš Anděl chtěl vystřelit od modré čáry, ovšem rána mu nesedla a tak se kotouč dostal pouze k Filipu Dundáčkovi. Jeho střelu sice Kváča vyrazil betony, ale ne dostatečně daleko a jako první se zorientoval Dominik Hohl, který pouze našel škvírku mezi bruslí a tyčkou brány - 1:1.

Přesně za padesát devět vteřin se domácí radovali opět. Tentokrát už Filip Dundáček proměnil svojí šanci, když pálil z kruhu nad beton Kváči až za jeho záda. Obrovskou příležitost měli ve druhé třetině hosté, když bylo nařízeno trestné střílení kvůli faulu Ondřeje Leštiny. Petr Škopek však svojí střelou po ledu trestné střílení neproměnil. Hosté měli pak ještě příležitost při přesilové hře poslední dvě minuty prostřední části hry, ovšem proměnit se jim jí nepodařilo.

Na začátku třetí třetiny opět uděřili hosté. Petr Panáček proměnil svojí střelu z kruhu do levého horního rohu brány a vyrovnal tím stav - 2:2. Po necelých 120 sekundách však měnil Motor skóre opět. Jan Bárta totiž těsně před jihlavským brankářem přihrál do kruhu Jakubu Šuhajovi, který úspěšně přehodil beton gólmana a kotouč skončil za jeho zády.

Domácí Dukla si to však nenechala líbit. První náznak na vyrovnání přišel v 58. minutě, když Tomáš Střecha trefil tyčku brány Kváči, ovšem puk následně vyletěl mimo prostor brány. O osm vteřin později se ovšem už nemýlil jeho spoluhráč a hráč staršího dorostu Jiří Ondráček, který se totiž prosadil střelou těsně nad beton brankáře hostů a vyrovnal - 3:3. A nakonec půl minuty před koncem celého utkání ještě úspěšně střílel Tomáš Střecha, když našel malinký prostor mezi bruslí a tyčkou Kváčovi brány. Tím zajistil stav pozitivní pro fanoušky jihlavského týmu - 4:3.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....