Banes Motor České Budějovice
14.02.2015, Miroslav Mayer

SDO: POR - CEB 5:3 - Poruba vytěžila z minima maximum

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Starší dorost nedokázal zakončit svůj moravský trip dalším vítězstvím. V Porubě byli sice Jihočeši jasně aktivnější a svého soupeře přestříleli 38:23, ale domácí byli efektivnější a dotáhli zápas do vítězného konce. Boj o play-off tak bude ještě dlouhý.
Domácí zápas s Pískem hodili za hlavu a od prvních minut hráli s velkým nasazením. Přesilovku sice nevyužili, ale v deváté minutě dobře postavený Ivo Dohnal na brankovišti získal pro domácí střídačku vedení, které udrželi i v oslabeních. První třetinu překvapivě vyhrál RT TORAX a Budějovičtí nebyli jistě spokojeni. V druhém dějství se snažili překonat Škodu ze všech střeleckých pozic, ale porubský gólman držel svůj tým ve hře a dal základy pro překvapení kola.

RT TORAX své vedení ve druhé třetině navýšil gólem Lukáše Horvátha, který byl v pravou chvíli na pravém místě. Na brankovišti si počkal na přihrávku křížem přes brankoviště od Nardelliho a jemnou tečí poslal puk do odkrytého prostoru Němcovy brány. Pak přišla třetina plná zvratů. V osmé minutě třetí třetiny si hosté pravděpodobně mysleli, že bude odpískáno zakázané uvolnění, ale jelikož Dang měl k puku blíž, rozhodčí hru pustili dále. Jenže gólman Němec si sjel pro kotouč za branku a chtěl rozehrát, což se mu nepovedlo právě díky Dangovi, který jej poslal před bránu. Tam si sjížděli hned dva porubští hráči a šťastnější byl Matyáš Holub, který puk poslal v podstatě do prázdné brány – 3:0.

České Budějovice překonali Škodu v přesilovce v padesáté první minutě utkání. Natan Vráblík prostřelil vše, co stálo puku v cestě. Po dvou minutách se stav měnil ve prospěch hostí. Domácí borci nedokázali vzdorovat tlaku a vyhodit puk z pásma a Ondřej Šulek střelou po ledě snížil na rozdíl jedné branky. Pak se hrálo převážně o střední pásmo anebo po mantinelech. Domácí na své modré vybojovali puk, Malát po pravém křídle ujížděl na bránu a místo střely poslal puk přes hůl obránce Jakubu Bialoňovi, který se trefil pod horní tyč – 4:2.

množství přesilovek se i domácím podařilo jednu proměnit, to když byl vyloučen gólman za zdržování hry. Lukáš Horváth, který byl na konci krásné kombinace s Nardellim a Olšrem. Poslední slovo však měli hosté. Po necelých třiceti vteřinách byl Škoda překonán po třetí. Dvě dorážky stačil vykrýt, ale již na zádech nestačil na střelu Martina Pospíšila. RT TORAX překvapil velmi mile a pozitivně, když zapomněl na předchozí nezdar a skvělým kolektivním výkonem porazil čtvrtý tým tabulky.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....