Banes Motor České Budějovice
10.02.2015, Klub

Město České Budějovice má nejen o hokej zájem

ČESKÉ BUDĚJOVICE - V kanceláři českobudějovického primátora Jiřího Svobody proběhla schůzka zástupců města s představiteli tří preferovaných místních sportů - fotbalu, volejbalu a samozřejmě hokeje. Řešila se zejména otázka budoucího financování největších sportů a jejich mládežnických základen. Dobrou zprávou je, že všichni přítomní rozhodně stojí o to, aby měl sport ve městě co nejlepší podmínky pro fungování a i nadále byl skvělou vizitkou největšího jihočeského města.
Zástupce klubů fotbalu, volejbalu a hokeje, kteří se už dříve shodli na společném postupu přivítali kromě primátora Jiřího Svobody ještě předseda sportovní komise Viktor Lavička, 1. náměstek Ivo Moravec, náměstek pro územní rozvoj František Konečný, náměstek pro investice Petr Holický, náměstek pro školství Martin Maršík a radní Václav Fál. Diskuse byla ze všech stran velmi vstřícná. "Rádi jsme vyslechli zástupce nejúspěšnějších sportů našeho města, abychom si do budoucna dokázali udělat obrázek o tom, jak by naše vzájemná spolupráce mohla pokračovat. Teď nás čeká jednání na úrovni města, věřím, že podmínky pro hokej, fotbal a volejbal budou řešeny odpovědně a že město udělá vše, co je v jeho silách pro podporu sportu ve městě," nastínil výstupy z jednání primátor Jiří Svoboda.

Velmi pozitivní pocit z diskuse má i zástupce Motoru Stanislav Bednařík: "S fotbalisty a volejbalisty jsme našli společnou řeč už dříve a jsem moc rád, že náš společný zájem teď konstruktivně přijali i zástupci města, ať už jsme se bavili o podpoře mládeže, tak i profesionálního sportu." Pro hokejový klub ČEZ Motor České Budějovice to znamená rozhodně dobrý základ pro plánování rozpočtu na budoucí období. Před play-off je to vítaná pozitivní injekce pro všechny, kteří mají českobudějovický hokej rádi.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice