Banes Motor České Budějovice
24.01.2015, Miroslav Mayer

JUN: CEB - JIH 5:4 - Junioři opět dokázali porazit Duklu a mají pět bodů náskok

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Junioři HC Motor dokázali i ve čtvrtém vzájemném zápase porazit Duklu Jihlavu. Zápas byl hodně útočný s množstvím šancí na obou stranách. Dukla sice v zápase dvakrát vedla, ale Jihočeši se vždy dokázali vzchopit a zápas překlopit na svoji stranu. Ve třetí části trefili domácí hned čtyřikrát tyčku.
Souboj dvou týmů o poslední místo v tabulce nebyl rozhodně nudný a ubojovaný. Obě mužstva hrála hodně útočně a tak diváci viděli jeden útok za druhým. První se radovali hosté. Byl to spíše náhodný gól. První střelu Střechy dokázal Kváča vyrazit, ale puk odrazil do najetého Hynka Toboly a od něj se puk odrazil do odkryté branky. Motor zvýšil obrátky a snažil se co nejdříve vyrovnat. To se mu podařilo při první přesilové hře. Radek Prokeš podržel puk, uvolnil se a našel Václav Paška, které se trefil přesně nahoru k tyči. Hned z protiútoku Bambula málem skóroval, ale Kváča dobře utěsnil svoji tyčku. Motor výborně kombinoval a dokázal roztáčet útočné akce. Jednu z nich opět využil Václav Pašek. Hosté měli šance na vyrovnání, ale Kváče domácí podržel. Nakonec přeci jen inkasoval při přesilové hře, když Jan Marcilis obehrál domácího beka a ještě stačil puk usměrnit nad rameno Kváči. Třetí branku mohl přidat David Bílek, který byl faulován při nájezdu na branku, ale trestné střílení neproměnil. První část tak skončila nerozhodně.

Ve druhé části se nic nezměnilo. Obě mužstva útočila a branky přibývaly. Nejprve Dukla využila přesilovku a ujala se vedení. Kváča vyrazil střelu od modré před sebe a musel se dívat, jak úplně volný Jan Marcilis pohodlně posílá puk do branky. Pak zahrával Lukáš Anděl trestné střílení po faulu na něj, ale Kváča měl dobře nastavenou lapačku. Motor na vyrovnání dlouho nečekal. Gól padl po tlaku ve třetině, když Luboš Rob stačil lehce tečovat puk v brankovišti, který sotva přejel brankovou čáru. Skoro vzápětí dokázal využít přesilovku Emil Švec a Motor tak opět vedl. Vyrovnat mohl opět Jan Marcilis, ale Kváča domácí podržel. Motor šel do vedení o dvě branky, když po skončení přesilovky napřáhl Ladislav Marek a trefil přesně. Dukla se rvala o další branku a nepřesná hra domácí obrany jim v tom příliš nebránila. Kváča se měl co ohánět, ale nakonec byla Dukla odměněna za snahu hrát až do poslední vteřiny. Přesně před sirénou se totiž po ledě ke vzdálenější tyči trefil Lukáš Anděl a snížil náskok hostů jen na jednu branku.

I třetí část byla rozhodně zajímavá. Tentokrát byl rozjezd pomalejší, ale nebyl nudný. Motor ukazavol od začátku, že chce vítězství udržet a vybojovat další body. Jenže všechny útočné snahy kazil Brož a jeho dobře postavené tyče. Jihočeši tlačili a předváděli před brankou Dukly útočné variace. Jenže po dalším závaru zněla tyč po bombě Václava Paška. Pak hosté několikrát faulovali a domácí měli přesilové hry. Sice si Budějovičtí vytvořili několik dobrých příležitostí, ale branku nedali. Dukla se po oslabeních oklepala a vystrčila růžky. Kváča měl hodně práce po výpadu Daniela Dvořáka, při další šanci létal puk brankovištěm sem a tam, ale domácí ho nakonec dostali z pásma. O všem mohl rozhodnout Luboš Rob, který sám vybojoval puk na modré a šel na branku, jenže se snažil Brože přechytračit a to se mu nepovedlo. V závěru si vzala Dukla oddechový čas a hrála bez brankáře, ale místo šancí na vyrovnání opět zvonila tyč po střele Marka. Motor tak i ve čtvrtém zápase letos Duklu porazil a za aktivitu ve třetí části je to vítězství zasloužené.

Ohlasy po zápasu
Martin Štrba, trenér HC Motor: Měli jsme zprávy o tom, jak Jihlava hraje. Rozhrávka nám fungovala dobře, ale chyběl nám důraz před vlastní brankou. Vyloženější šance jsme přeci jen měli my, bylo to jen o to, potvrdit to. Zbytečně jsme si to zdramatizovali v závěru druhé třetiny, když jsme vypadli z koncentrace. Třetí třetinu jsme odehráli výborně a zaslouženě jsme vyhráli.

Patrik Augusta, trenér Dukla Jihlava: Čekali jsme, že zde nevyhrajeme o čtyři branky, ale že to bude vyrovnaný zápas a to se potvrdilo. Dokonce jsem i dvakrát v zápase vedli. Tenhle tým je hodně bojovný, ale soupeř měl větší štěstí v přesilovkách.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....