Banes Motor České Budějovice
16.01.2015, Michal Heřman

Pozor! Již od 15 hodin hraje Motor s rozjetou Kadaní

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hokejisty ČEZ Motor čeká další těžký zápas. Do Budvar Arény přijede Kadaň, která vyhrála poslední tři zápasy. Utkání začne netradičně kvůli kolizi s volejbalovým zápasem VK Jihostroj České Budějovice již v 15:00. Pro Jihočechy je motivací nejen udržení druhého místa v tabulce, ale také první vítězství nad Kadaní v normální hrací době. Letos se Motoru na tohoto soupeře nedaří. Kupujte vstupenky na utkání online.

O soupeři: SK Kadaň

Založen: 1947
Stadion: Zimní stadion Kadaň (kapacita 3 000 diváků)
Webové stránky klubu: skkadan.cz
Umístění v poslední sezóně: 11. místo v základní části, 4. místo ve skupině o udržení
Trenér: Jaroslav Beck
Vzájemné zápasy v této sezóně:
3:4, 2:5, 5:4 po nájezdech

Aktuálně sedmá Kadaň je další soupeř Motoru, který se pokusí „sesadit“ Jihočechy z druhé příčky. Třebíč i Kladno jsou jen těšně za a Kadani se navíc proti Motoru daří. Bodovala ve všech vzájemných zápasech. A i nyní má povedené období. Z posledních třech zápasů vybojovala 8 bodů! Porazila Benátky nad Jizerou 2:1, po prodloužení vyhrála v Ústí nad Labem 6:5 a naposledy zdolala doma Havířov 6:2. Neproduktivnějším hráčem Kadaně je Karel Ton, který během 42 zápasů nasbíral 26 bodů za 10 gólů a 16 asistencí.

Poslední zápas SK Kadaň:

SK Kadaň - AZ Havířov 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky Kadaně: 16. Ton (Mazanec, Kůs), 24. Ton (Jíra, Mazanec), 32. J.Novák (TS), 36. Kůs (Mrázek), 52. Šagát (Hlava, Pavlas), 54. Hlava (Jíra). Rozhodčí: Zubzanda – Tvrdík, Malý. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 320. Střely na branku: 43:35.
Sestava SK Kadaň: Mouček (Maštalířský) – Tejnor, Pavlas, Mazanec, Mrázek, Trefný, Opalek, Šulák – Ton, Kůs, Jíra – Hlava, Šagát, Račuk – J. Novák, L. Novák, Hammerbauer – Müller, Chrpa, Ringler.

45. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice - SK Kadaň

sobota 17. 1. 2015, 15:00
Budvar Aréna

Z tábora Motoru

Utkání Motoru s Kadaní začne netradičně v 15 hodin, protože od 18:00 hraje své utkání VK Jihostroj České Budějovice, na který čeká Havířov. Kdo přinese permanentku nebo vstupenku z Motoru, bude mít na volejbal slevu. Jihočeši po dvou venkovních porážkách ztratili náskok na Třebíč a Kladno, takže cíl s Kadaní je jasný - bodovat! "Podle už dřívějších plánů bude tentokrát chytat Ondřej Bláha, jinak budeme hrát pravděpodobně na tři útoky, protože se utkání kryje s duelem juniorů v Olomouci, kam pojedou i někteří naši mladíci. Mezi zraněnými zůstává Ján Mucha. Jinak nečekáme rozhodně snadný zápas, Kadaň je nepříjemný soupeř, což dokazuje i fakt, že jsme ji porazili v sezoně pouze jednou a ještě na nájezdy. Konec základní části se blíží, proto potřebujeme pravidelně sbírat body, nemůžeme chtít nic jiného, než výhru," uvedl trenér Radek Bělohlav.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Gába (21. až 24. Bláha) – Žovinec, Punčochář, Suchánek, Vráblík, Semrád, Chmelíř, Škopek – Švihálek, Pajič, Marek – Heřman, Straka, Nouza – Prokeš, Rob, Vaniš – Boháč, Bárta, Švec – Přibyl.

Statistiky základní části

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....