Banes Motor České Budějovice
15.01.2015, Miroslav Mayer

JUN: CEB - SLA 1:2 - Junioři doma nehráli dobře a nebodovali

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Série utkání, ve kterých juniorka Motoru bodovala nečekaně skončila v domácím zápase se Slavií. Jihočeši nehráli dobře, kombinace se jim příliš nedařila a předvedli množství nepřesností. Držel je brankář Petr Kváča, ale hosté nakonec přeci jen dali dvě branky. Při power- play dostali jen jeden gól a vítězství udrželi.
Úvod zápasu Motoru se Slavií byl spíše bojem. Slavia se dostala do tempa dříve a častěji byla návštěvou před Kváčou, ale výrazně ho neohrozila. Jihočeši potřebovali první přesilovku, aby se trochu rozjeli, ale ani ta jim příliš nepomohla. Domácí sice kombinovali naslepo, ale na konci kombinace chyběl hráč. Po jedné takové šanci před Frodlem vystřelil Emil Švec a trefil tyčku. Kváča se zase blýskl při oslabení po střele Nestrašila, když dokázal jeho ránu vyrazit ramenem nad branku. V závěrečných vteřinách ještě kryl ránu Josefuse. Slavia byla v první třetině lepší, ale blíže k brance měl Motor.

Vypadalo to, že o přestávce se domácí dali dohromady a budou hrát lépe. Jenže jim to dlouho nevydrželo a ani dvě přesilovky jim nepomohly. Za zmínku stojí snad jen přihrávka Luboše Roba na najetého Radka Prokeše, ale jeho střela nebyla přesná a Frodl ji vyrazil. Zatímco Frodl se příliš nezapotil tak Petr Kváča si ztěžovat nemohl. Slávisté ho otestovali mnohokrát. Po nájezdu Petra Josefuse mu pomohla tyčka, ale jinak si poradil se střelami Tejral, Furcha i Navrátila. Zkrátka Slavia byla lepší a domácí vyráběli příliš chyb. Ovšem stav byl stále vyrovnaný a bez branek.

Ve třetí části byly konečně k vidění branky. Ovšem nejprve měl velkou šanci Dominik Točík, který dostal přihrávku do ideální pozice, ale nestačil rychle vystřelit. Frodl si stačil povyjet a střelu zlikvidovat. Na druhé straně Kváča vychytal Lukáše Kasalu, který byl před ním sám. První branku dali hosté při přesilové hře. Před domácí brankou se zorientoval Filip Navrátil a Kváča neměl šanci. Ovšem Slavia měla vzápětí další příležitost, když před brankou byl úplně volný Aleš Furch, ale domácí hrdina svůj tým podržel. Blízko k vyrovnání byl Luboš rob, který si dokázal položit Frodla, ale už nestačil puk zvednout a zakončit. V době, kdy se Motor zvedal, uhodila Slavia. Rychlý protiútok zatáhl Aleš Furch, který přihrál na najíždějícího Petra Tejrala. Ten puk jen lehce tečoval a usměrnil ho do protipohybu domácího brankáře. Závěrečné minuty byly ve znamení hry šest proti čtyřem. Jihočeši sevřeli Slavii před brankou a dočkali se snížení, když nahození Luboše Roba skončilo v síti. Vzápětí hosté opět pykali na trestné lavici a Motor hrál zase šest na čtyři. Tentokrát měl spíše štěstí, protože Lukáš Kasala trefil tyčku prázdné branky. Na vyrovnání se tak domácí už nezmohli a Slavia po zásluze odváží tři body.

Ohlasy po zápasu
Martin Štrba, trenér HC Motor: Dnes to byla tragédie a jsme hodně nespokojeni. Vůbec nezahráli obránci, vše, co jsme celý týden trénovali, tak to do zápasu nepřenesli. Nevím čím to je. Skvělý byl Kváča v brance a posledních deset minut hry, kdy jsme se rvali o výsledek. Myslím si, že dneska jsme si ani bod nezasloužili. Nefungovala hlavně přihrávka.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....