Banes Motor České Budějovice
23.11.2014, Jakub Musil

Je to úžasný pocit, když vás povzbuzuje šest tisíc lidí, chválil atmosféru Heřman

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Šest tisíc dvacet jedna. Na první ligu nevídaný počet diváků. Takovou návštěvnost může závidět i většina extraligových týmů. Navíc když fanoušci dokážou vytvořit takovou kulisu, jaká byla včera v Budvar aréně. „Ta atmosféra vás prostě strhne, byla jedním slovem fantastická,“ rozplýval se po utkání Martin Heřman, který s extraligou může srovnávat. Den před zápasem byl vypomáhat plzeňským indiánům...
Včerejší zápas byl pro diváky neskutečně atraktivní a bylo vidět, že si ho všichni užívají. Užívá si to hráč také tak?
Užívá. Užívá, protože pro hráče je to úplně úžasný pocit, když vás povzbuzuje šest tisíc lidí. Musím říct, že i jihlavští fanoušci tím svým způsobem pomohli. Tím že je to víceméně derby, tak přijdou fanoušci obou týmů, jedni se snaží překřičet druhé a vytváří tím skvělou atmosféru. Ten hráč si to pak vyloženě užívá.


Zdálo se, že jste si to užili opravdu na maximum. Z vaší strany asi vynikající zápas?
Jo, musím říct, že od začátku až do poslední minuty jsme byli jasně lepším týmem. Jihlava měla víceméně šance jen v přesilovkách, jinak si myslím, že jsme hráli perfektně do defenzivy a k ničemu jsme je nijak nepustili.


Přesto to byl zápas trochu vyhrocený. I na vás byly vidět emoce. Hlavně při vyloučeních...
Když přijde šest tisíc lidí, tak vás ta atmosféra prostě strhne. Kolikrát mi trenér říkal, ať raději uberu, že to jsou zákroky na hraně a rozhodčí teď mají povinnost víc vylučovat a držet přísnější metr. Ale musím říct, že ta atmosféra mě zkrátka strhla. Byla jedním slovem fantastická.


Je vidět, že takováhle kulisa vám opravdu vyhovuje. Vy osobně jste měl dvě asistence a mohl jste přidat i branku. Ve třetí třetině jste se objevil naprosto sám před brankářem, byl jste z té situace zaskočený?
Trochu asi jo, ale tohle musím příště vyřešit líp. Chtěl jsem si gólmana víc natáhnout, dal jsem si to na dlouhou hůl, ale nedokázal jsem zvednout puk nad lapačku. To musím příště zakončit lépe.


O chvilku později jste inkasoval nepříjemný faul kolenem, je všechno v pořádku?
Musím to určitě zaledovat. Je to vyloženě jenom koňár, trochu naražené, takže to zaleduji a musím se dát do středy do pořádku.


Navíc jste teď o něco víc vytížen, v pátek jste pomáhal extraligové Plzni ve Zlíně. Nepociťujete větší únavu?
Ani ne. Abych řekl pravdu, tak jsem tam toho moc neodehrál. Nastoupil jsem ve čtvrté lajně a hrál jsem nějakých osm střídání. Cesta zpátky taky docela utekla, takže unavený jsem příliš nebyl. Cítil jsem se v pořádku.


Jak to s vámi bude dál? Pojedete do Plzně znovu?
Zatím mi trenéři poděkovali a řekli, že kdyby potřebovali, tak dají vědět. Mají tam nějaké zraněné, takže se uvidí. Ale dopředu zatím nic nevím.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....