Banes Motor České Budějovice
22.11.2014, Jakub Musil

Kluci chtěli, abych dal hattrick a platil víc do kasy, směje se Mucha

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ještě než odešel z ledu, musel se znovu otočit ke kotli a zamávat. Fanoušci totiž dobře věděli, že na dnešní výhře měl lví podíl. Ján Mucha se dvakrát trefil v přesilové hře a diváci ho po skončení zápasu odměnili bouřlivým potleskem. Ještě větší radost z jeho zásahů však měli patrně spoluhráči a jejich společná pokladna...
Dnes jste odehrál skvělé utkání, navíc dvě přesné trefy v zápase, to není pro obránce úplně běžná situace. Co se stalo? Neměl jste něco speciálního k obědu?
Měl jsem kuřecí plátek s rýží, už asi po osmadvacáté tuhle sezónu, tak tím to asi nebude. (smích) Oba góly padly v přesilovce, to bylo rozhodující. Nejdřív při přesilovce pět na tři, kdy jsem se dostal do pozice, že jsem musel střílet, a další pět na čtyři zase střela od modré a obě tam prostě padly. Takže střílet. To je to tajemství.


Myslel jste už i na hattrick?
Myslel. Měl jsem ho dokonce na hokejce, škoda. Bavili jsme se tam s Nouzíkem (Tomáš Nouza, pozn. red.), že když vyhraje Pepa (Straka, pozn. red.) buly, tak si mám vzít puk a zkusit to sám. Tak jsem to zkusil, ale trefil jsem hráče před sebou. Potom mi to dal ještě jednou Vráblas (Roman Vráblík, pozn. red.), ale to jsem to zase přestřelil.


Takže to už dávali cíleně na vás?
No ono se za hattrick něco dává do kasy, tak mě trochu hecovali. (smích)


Navíc váš druhý gól v zápase byl i stou brankou Motoru v letošní sezóně, to se asi pěkně prohnete...
To už mi taky hned hlásili, že to budu platit taky. Ale tohle zaplatím rád.


Dnešní atmosféra byla snad ještě o něco lepší než obvykle, vnímal jste to?
Samozřejmě, že hráč to publikum vnímá. Navíc první třetina nám vyšla, takže se do toho diváci opravdu dostali. Já to ze začátku většinou moc neprožívám, ale potom ke konci, když se navíc daří, tak to samozřejmě vnímám. Myslím, že to dnes byla pěkná sobota pro všechny hráče i fanoušky.


Zápas to byl ale přece jen docela vyhecovaný, čekali jste to?
Jihlava nás měla na dostřel, takže kdybychom prohráli, tak nás asi dožene na body. Navíc je to v první lize jeden z nejlepších týmů, takže ty zápasy s nimi budou vyhecované vždy.


Pocítil jste to i na vlastním těle, když vás v závěru jihlavský hráč poměrně ošklivě narazil na mantinel, zdá se, že jste z toho ale vyvázl bez újmy…
Já jsem to naštěstí čekal. Sice jsem to neustál, ale počítal jsem s tím nárazem, takže se mi nic nestalo. Dopředu jsem se připravil, trochu jsem se přikrčil a přijal jsem tu ránu docela dobře.


Skvělý výkon předvedl v brance také David Gába, soustředili jste se v posledních minutách, abyste mu pomohli čisté konto udržet?
Už před poslední třetinou jsme si v kabině říkali, že musíme hrát hlavně bez zbytečných vyloučení. V posledním zápase s Litoměřicemi už to bylo pět nula a našimi oslabeními jsme mu tu nulu pokazili, takže dneska jsme mu jí chtěli dopřát.


VIDEO: Fanoušci dnes byli extraligoví, pochvaluje si Nouza

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice