Banes Motor České Budějovice
22.11.2014, Miroslav Mayer

JUN: CEB - MLB 2:4 - Junioři opět ztratili dobře rezehraný zápas

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Junioři HC Motor sehráli další ze svých nešťastných zápasů. Po většinu zápasu byli jasně lepší, soupeře přehrávali, měli utkání ve svých rukou. Pak nabídli soupeři téměř zadarmo vyrovnání a ten pak převzal otěže zápasu. Místo vítězství tak Jihočeši nezískali ani bod a jejich situace se dále komplikuje.

Další důležitý zápas s Mladou Boleslaví začali lépe domácí, kteří se ihned pustili do útočení. Brzo byla jejich snaha odměněna. K puku se při rychlém protiútoku dostal Patrik Opava a svůj nájezd na branku proměnil. Hosté měli ihned po vhazování svojí největší šanci v první části, když na modré zůstal volný Martin Štosek, ale neměl rychlost a Mazúch svoji lapačkou zachránil Motor od vyrovnání. Jihočechům se přeci jen dařilo více. Byla na nich vidět snaha i chuť a branka jim dodala i odvahy. Hosté se před Mazúcha prakticky už nedostali a jen odolávali útokům domácích. Těm se navíc povedlo využít i první přesilovku v zápase. Radek Prokeš našel u druhé tyčka volného Václava Paška a ten trefil odkrytou část branky. Vzápětí si Bruslaři vybrali oddechový čas, ale moc jim to nepomohlo, protože Motor byl i nadále lepší a útočnější, ale další branku už v první části nedal.

Druhá třetina jasně ukázala, co že to trápí českobudějovické juniory. Hrají dobře, mají utkání ve své režii, zodpovědně se vracejí a střílí na branku. Přesto dovedou mnoho dobře rozehraných zápasů prohrát. Ve druhé části zápasu to bylo přesně o tom. Jasně lepší domácí utkání kontrolovali, ale další branky nepřidávali. Hosté v klidu čekali na svoje chvíle a ty přišly. Nejprve se k puku dostal Jakub Kotala, sjel si z levé strany a vystřelil na branku. Puk trochu zaplachtil a k překvapení všech skončil v domácí brance. Byla to druhá šance hostů ve druhé třetině. Domácí se nezalekli a opět útočili, ale hosté otočili hru a lehké nahození od modré před brankou tečoval Denis Pätoprstý a bylo vyrovnáno. To už bylo na Jihočechy moc a měli štěstí, že svoji šanci neproměnil ještě Milan Průšek, tři vteřiny před přestávkou. Ještě za stavu 2:0 zápas okořenila boxerská vložka mezi Paškem a Tůmou. Oba zápas nedohráli, ale domácí borec souboj vyhrál.

Bruslaři si dobrou náladu z konce druhé části přenesli i do třetí části. Od začátku to spíše vypadalo, že Jihočeši chtějí bránit remízu a hosté chtějí vyhrát. Přesto to byla třetina herně vyrovnaná. Největší šanci domácích měl Jan Bárta, který orazítkoval tyč. Hosté dokázali využít přesilovku. Před brankou se k puku dostal Lukáš Volf a hosté tím úplně otočili skóre zápasu. Motor pak dostaly do tempa přesilové hry, ale při nich spíše aktivně kombinovali, než trefovali branku. V závěru hráli domácí power-play, ale místo vyrovnání inkasovali, když Lukáš Volf vybojoval puk a Jakub Kotala odvezl puk skoro až do prázdné branky. Jihočeši byli sice po většinu zápasu lepší, ale hosté zase efektivnější a tak body berou oni.

Ohlasy po zápasu
Filip Turek, trenér HC Motor: Do 36. minuty jsem byli jasně lepší a měli jsme utkání pod kontrolou. Zlomí nás zbytečná chyba ve středním pásmu a po ní zbytečný gól. Třetí třetina byla vyrovnané, ale po naší chybě opět inkasujeme. Mužstvo je vždy před zápasem nabuzené, vypadá to dobře a pak přijde nepochopitelný útlum a to nás pak stojí výsledek.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....