Banes Motor České Budějovice
15.11.2014, Jakub Musil

JUN: SPA - CEB 4:5 pp - Junioři vezou dva body ze Sparty

PRAHA — Motor v sobotním utkání otočil nepříznivý vývoj a porazil Spartu 4:5 v prodloužení. Jihočechům se dařilo především v přesilových hrách, které využili hned tři. V prodloužení pak bod navíc vystřelil Emil Švec a hattrickem se blýskl Ladislav Marek .

První šanci zápasu měl domácí Schwamberger, který se svojí dravostí dostal od pravého mantinelu na osu hřiště, ale jeho střelu švihem z mezikruží chytil Mazúch do lapačky. Poté se Sparta spíše bránila českobudějovickému tlaku. Motor svým pohybem Spartu přehrával a dostal se do několika šancí. Největší z nich měl Škopek, když z pravého kruhu trefil tyčku Langerovy branky.

Ve 12. minutě už ale šel Motor do vedení zásluhou nejproduktivnějšího hráče týmu Ladislava Marka, který dostal parádní zpětnou přihrávku od Švece. Langer na jeho rychlou střelu tahem z levé strany k bližší tyči nedosáhl. Hosté si vytvořili další tlak při vyloučení Arnošta, ale druhou branku nepřidali. Naopak Sparta vyrovnala, když se sám před Mazúchem ocitl Petr Litera. Po křížné přihrávce od Krudence zavěsil sparťanský útočník kotouč přesně pod víko.

Už po 25 sekundách druhé části zvyšoval na 2:1 pro Motor opět Ladislav Marek, který odebral před Langerem zdánlivě ztracený kotouč jednomu ze sparťanů a backhandem ho poslal k pravé tyči. Ve 26. minutě překvapil budějovického brankáře nahozenou střelou od modré čáry Jiří Vokurka a bylo srovnáno. Sparťanský obránce přidal ve 28. minutě svou druhou branku stejným způsobem, akorát z levé strany.

Do dvoubrankového vedení odskočili Holešovičtí zásluhou rovněž dvougólového Petra Litery, který ve 29. minutě dostal přihrávku od Augustina na pravý kruh a Mazúcha překonal střelou na lapačku. Oživlá Sparta měla ještě další šance, ale Motor snížil. Ve 34. minutě využil přesilovou hru opět Ladislav Marek, čímž dokonal hattrick.

Začátek třetí části byl ve znamení častých vyloučení. Na ledě se nejdříve strhla bitka po jednom z ataků českobudějovického brankáře, po které byli na obou stranách vyloučeni dva hráči. Při vyloučení Schwambergera vyrovnal ve 44. minutě na 4:4 Jan Bárta střelou z pravého kruhu přesně k levé Langerově tyči.

Styl hry se v závěru hodně změnil, protože oba týmy jako kdyby zapomněly na obranu a pustili se do útočení. Největší šance si za Spartu vydobyli Pulkrab a Litera, na druhé straně pak Pašek a Matoušek. Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém se Sparta dopustila osudného faulu. Při trestu Litery získal v 62. minutě druhý bod pro Motor České Budějovice střelou příklepem z mezikruží aktivní Emil Švec.

Tomáš Lichnovský
Ohlasy po zápasu

Darek Stránský (Sparta): Jsem na kluky naštvaný, protože poslední zápasy je to pořád ta stejná písnička. Po špatném úvodu jsme se dostali do zápasu, vedli jsme 4:2, ale udělali jsme zbytečné fauly. Ty nás stály vítězství, protože i ten poslední gól v prodloužení padl z přesilovky. Kluky na to upozorňujeme, ale je to pořád marné.

Jan Trummer (České Budějovice): Z vítězství na Spartě máme velkou radost. Včera jsme odehráli slušné utkání se Slavií, ale dneska jsme ty body nutně potřebovali. V dnešním utkání jsme se po dlouhé době dokázali dostat do vedení, ale zase jsme tam měli krátký časový úsek, ve kterém jsme dostali rychlé branky. Důležité bylo, že jsme za stavu 4:2 dali kontaktní gól a potom využili přesilovky, to dnes rozhodlo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....