Banes Motor České Budějovice
22.10.2014, Miroslav Mayer

Preview: Všechna mužstva by měla bodovat

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Juniorka zahájila boj o extraligu a zapojila všechny dostupné síly. Ohrozí se tím ambice staršího dorostu, ale bez extraligy juniorů by starší dorost neměl takovou perspektivu. Každopádně boj juniorky o přežití bude zřejmě do posledního kola a jen dobře, že se jí povedlo dvakrát doma vyhrát. Starší dorost ztrácí na postupovou čtvrtou příčku, ale je v jeho silách ji ještě vybojovat. Ostatní členové kádru musí ukázat, že na to mají. Zabrat více musí i mladší dorost, který má určitě silnějš kádr, než jsou jeho dosavadní výsledky.

Juniorka

Škoda, že v Litvínově Jihočeši neudrželi nadějný stav 2:2 a prohráli. Přesto se snad blýská na lepší časy a tým má stále naději bojovat až do konce. Přítomnost Radka Bělohlava na střídačce jasně ukazuje odhodlání ČEZ Motoru pomoci juniorce a nenechat ji vydusit ve vlastní šťávě. Doma to pomohlo, ale je potřeba vybojovat nějaký bod i venku. Už ve čtvrtek jedou junioři do Pardubic. Ty jsou osmé a mají krásných třicet jedna bodů. Doma sehráli Východočeši osm zápasů a vybojovali jen čtrnáct bodů a to není znak neporazitelnosti. První zápas v Budvar aréně vyhráli hosté 4:3, když otočili zápas v poslední třetině. To samé by mohli budějovičtí předvést i ve čvrtek.

V sobotu pojedou Jihočeši do Brna na souboj s Kometou. Ta je desátá a má dvacet devět bodů. Ani Kometa doma vysloveně nekraluje, když z devíti zápasů má třináct bodů. I Kometa dokázala první vzájemný duel v Českých Budějovicích vyhrát 3:2, když se jí také povedl obrat v poslední třetině. Z obou zápasů se dají získat body a pokud junioři nějaký získají bude to dobrý odrazový můstek do dalších bojů.

Starší dorost

Starší dorost obětoval svoje hráče ve prospěch juniorky a je tedy oslaben. Ovšem i tak by měla být síla kádru dostatečně velká, aby mužstvo vybojovalo čtvrtou příčku a mělo jistotu play-off. Stále je to hratelná pozice, ale další ztráty už mohou znamenat konec nadějí. V pátek se utkají Jihočeši v Praze se Spartou. Ta je druhá, ale má o dva zápasy méně než vedoucí Liberec. Doma je navíc Sparta stoprocentní, když vyhrála všech osm zápasů a inkasovala jen devět branek. To bude velmi těžký úkol pro Jihočechy. Ti navíc na Spartě již prohráli 1:5, ale doma vyhráli 4:1. Bylo by dobré začít třetí čvrtinu základní části ziskem bodů z Prahy.

Hned v sobotu se v Budvar aréně představí Hradec Králové. Lvi jsou v tabulce těsně před HC Motor a mají o šest bodů více. Východočechům se na hřištích soupeřů mimořádně daří, když jsou v tomto směru ve skupině nejlepší, prohráli jen dvakrát. První zápas v Budvar aréně vyhráli hosté 4:2 a druhý v Hradci Králové opět Východočeši, tentokrát 2:1sn. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Extraligový tým se zatím potýkal s nemocemi a tak není jeho bodový zisk takový, na jaký kádr má. Nyní by již měl být tým kompletní a výsledky týmu by měli jít nahoru. Hned v neděli mají Jihočeši velkou šanci, až skoro povinnost, zvítězit. Přivítají totiž poslední celek tabulky Bílé Tygry Liberec. Tygři zatím nemají povedou sezónu, když získali osm bodů a z toho polovinu na hřištích soupeřů. První zápas v Liberci dokázali Jihočeši vyhrát 4:2 a s tímto výsledkem by byli trenéři spokojeni i nyní. Zápas se odehraje v neděli od 17.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

I ligový dorost se představí na svém ledě. Tým si vede v soutěži velice dobře, i když prohrál v derby s Táborem. Tentokrát přijede soused v tabulce Horácká Slavia Třebíč. Třebíč odehrála o zápas více a má o dva body méně než Jihočeši. Venku byli Třebíčští zatím poměrně úspěšní, když ze čtyř zápasů vyhráli hned dva. Zápas se odehraje v sobotu od 17.00 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....