Banes Motor České Budějovice
18.10.2014, Pavel Mádl

JUN: CEB-CHM 5:2 - Junioři zvítězili podruhé v řadě, tentokrát porazili Chomutov

ČESKÉ BUDĚJOVICE - HC Motor přivítal na svém ledě Piráty z Chomutova, které porazili 5:2. I když měli Jihočeši možnost hrát třikrát dvojnásobnou přesilovku, tak svého soupeře jasně přehráli. Dvěma kanadskými body se blýskli hráči Vladimír Hanus, jenž zaznamenal dvě asistence a Václav Pašek, který zaznamenal jednu branku a asistenci.

Do utkání oba týmy vstoupily ve stejném tempu. V prvních deseti minutách moc střeleckých příležitostí k vidění nebylo. Necelé tři minuty před koncem první části měli Budějovičtí příležitost hrát dvojnásobnou přesilovou hru, kterou nevyužili. Padesát osm vteřin před koncem úvodního dějství se domácí dočkali. Milan Břečka se na modré čáře ujal puku a střelou golfovým úderem překonal Dvořáka, jenž měl zakrytý výhled – 1:0. Po první třetině tedy šli do kabin spokojenější Jihočeši.

Na začátku druhé třetiny hosté špatně střídali a domácí tak měli možnost přesilové hry. Za minutu a půl se hosté provinili stejným prohřeškem a šli do tří. Domácí druhou dvojnásobnou přesilovku nevyužili. Ve dvacáté deváté minutě se hosté při vlastním oslabení dostali do samostatného úniku zásluhou Martina Šťovíčka, nýbrž Mazuch si s jeho pokusem v klidu poradil. Zanedlouho dostali domácí celkově třetí možnost hrát dvojnásobnou přesilovku. Z tohoto důvodu si Jihočeši vyžádali oddechový čas. Budějovičtí nedokázali Piráty v dvojnásobné početní výhodě překonat, ovšem v té klasické už ano. Po velké skrumáži se nejrychleji zorientoval Jan Bárta, jenž dotlačil puk za záda chomutovského gólmana – 2:0. Za necelé dvě minuty už domácí přidali třetí branku, když si Luboš Rob našel místo mezi obránci Chomutova, dostal od Vladimíra Hanuse nádherný lob, ujel chomutovské obraně a vymetl pravý horní roh Dvořákovy brány – 3:0. Budějovičtí tedy odcházeli po druhé třetině do kabin s čistým svědomím, vedli 3:0.

Po čtyřiceti devíti vteřinách třetí části hosté dostali příležitost hrát přesilovou hru, kterou hosté využili díky Jakubu Chrpovi, který našel mezírku mezi betony budějovického gólmana – 3:1. Ve čtyřicáté páté minutě hosté znovu využili přesilovou hru. Jeden z chomutovských hráčů nahodil puk na Mazuchovu bránu. Českobudějovický gólman byl nejspíše jedním z hostujících hráčů nechtěně odtlačen mimo brankoviště, a tak Františku Wágnerovi už nedělalo problém zakončit do prázdné brány – 3:2. Necelých pět minut před koncem se domácím podařilo proměnit už třetí přesilovou hru, když se kotouče ujal Václav Pašek a nádhernou střelou překonal Danylce, který vystřídal Dvořáka do poslední části – 4:2. Utkání pak mělo poněkud drsnější volnoběh, poněvadž jsme měli možnost vidět několik šarvátek. Čtyři minuty před závěrečnou sirénou zpečetil českobudějovické vítězství gólem do prázdné brány Dominik Točík - 5:2.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....