Banes Motor České Budějovice
12.10.2014, Jakub Musil, Michal Špírek

Důležité je mít pro tento trik suchou hokejku, přibližuje Švihálek

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Gól, jaký se povedl útočníkovi Motoru Michalu Švihálkovi, jen tak nepadá. Naživo ho naprostá většina hokejových fanoušků při zápase za život nespatří vůbec. Pokud ovšem nejste z Českých Budějovic - zde to zvládáme jednou do roka.

Michal Švihálek uspěl s fintou v týdnu při tréninku

Že se Švihálek pokusí o fintu měl v hlavě už dávno před tím, než se za bránu dostal. Tedy dávno - do třetiny nastupoval s nově obalenou lopatou a právě to pro úspěšné provedení "freestylového" zakončení potřebuje. Když se pak Michal Švihálek stavěl na vhazování ve středním pásmu a všiml si, že hokejka je stále suchá, měl jasno, že to případně zkusí. „Takový gól dáte asi jednou za život. Je super, že se mi to povedlo,“ usmíval se střelec Motoru.Více v našem videorozhovoru.

Kam za "Granlundovo" fintou? Jedině na zápasy Motoru!

Finta, kterou předvedl Švihálek, byla proslavena díky finskému útočníkovi Mikaeli Granlundovi, který tímto florbalovým způsobem vsítil na mistrovství světa 2011 gól Rusku ve sledovaném semifinálovém utkání. Granlund ale tento kousek, tedy nabrání puku na čepel za brankou a jeho následné "hození" pod horní tyč, nevymyslel, k vidění byl v méně sledovaných soutěžích již dříve.

České vrcholové soutěže na tento úspěšný způsob skórování v mistrovském zápase čekaly až do utkání Motoru a Prostějova, kdy si vysloužil v tomto ohledu prvenství a popularitu právě Michal Švihálek. Nesmíme ale zapomenout na loňský rok a první přípravné utkání znovuzrozeného Motoru. Stejná brána, téměř totožné provedení a branku takto slavil tehdejší českobudějovický útočník Miroslav Třetina. Pro letošek tedy máme nejspíše máme "Granlunda" vybraného, těšit se už ale můžeme na příští sezónu...

Švihálkův gól proti Prostějovu

Třetinův gól proti Kladnu - čas 4:48

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....