Banes Motor České Budějovice
11.10.2014, Lukáš Dvořák

SDO: CEB - MBL 4:1 - Podařená třetí třetina přinesla další výhru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Starší dorostenci zabrnkali divákům v sobotním utkání proti BK Mladá Boleslav hodně na nervy. Více jak čtyřicet minut se nedokázali prosadit a byli dokonce o krok za svým soupeřem. Nakonec však vynikající třetí třetinou strhli hokejisté HC Motor zápas na svou stranu a do tabulky extraligy si připsali cenné tři body proti sousedovi z tabulky. Jedním gólem a dvěma přihrávkami se blýskl Jan Bárta.

Hodně zostra začalo další domácí utkání starších dorostenců. Na konci první minuty měl obrovskou příležitost Natan Vráblík, ale jeho snaha dostat puk za záda gólmana Mladé Boleslavi skončila těsně před brankovou čárou. Hráči ve žlutých dresech byli jasně lepším týmem, což potvrdil Vráblík v sedmé minutě. Po střele Kachyni se kotouč dostal právě k němu, když byl nikým neatakován u pravé tyče, ale hostující muž s maskou nějakým zázračným způsobem vymrštil svůj beton, aby jeho jasnou šanci zhatil. Poté přišly dva samostatné úniky, po jednom na každé straně. Neuspěl jak Jan Bárta, tak ani hostující Patrik Rypar. V 16. minutě dostal od Doktora krásnou přihrávku Šulek, jenž netrefil poloodkrytou klec. A o pár sekund později mířil podobně špatně i Bahula. Byly to šance, které mohly hokejovější Českobudějovické mrzet. Branku tak za prvních dvacet minut diváci neviděli.

Druhá část byla hodně podobná té první. Znovu se ukázalo, že se v tomto utkání přilepila smůla na paty Vráblíkovi. Ten dostal ve 24. minutě nádhernou přihrávku od Jiřince, ale nedokázal ji vůbec zužitkovat. Při přesilovce hostí se během sedmadvacáté minuty dostal do úniku Kroni, který byl faulován. Nabídnutou možnost v podobě dvojnásobné přesilovky však hosté nevyužili. Dočkali se až při další početní výhodě. Marek Mlčoch si s pukem sjel na střed modré čáry, vypálil do skrumáže přímou střelu, která skončila mezi betony Kváči. Třicátá druhá minuta přinesla vedení 1:0 pro Mladou Boleslav. Jihočeši nadále dotírali na svého soka, ale zbytečná vyloučení je brzdila v cestě za vyrovnáním. Kvůli své nedisciplinovanosti si při odchodu do kabin odnášeli jednobrankovou ztrátu.

Před třetím dějstvím asi v domácí šatně přišel pořádný vítr. Jak jinak si vysvětlit vervu, se kterou dorostenci naskočili na led. I jim se povedlo využít přesilovou hru. Ve 43. minutě si svým průnikem udělal dobrý den z obrany soupeře Ondřej Kachyňa a vyrovnal stav střetnutí. O tři minuty později mohli českobudějovičtí diváci jásat podruhé. Po střele Pánka měl ulehčenou práci Karel Schmidmayer, jenž přesně trefil odkrytou část klece Marka. Během osmačtyřicáté minuty nabídl svým nerozvážným jednáním Musliu Kroni další početní výhodu a Ondřej Šulek toho za třicet sekund s přehledem využil. Přihrávku Jana Bárty sice musel zpracovávat bruslí, ale udělal to tak parádně, že prostřelit hostujícího muže s maskou už mu nedělalo problém. Definitivní rozhodnutí přišlo v 56. minutě. Po vhazování na nic nečekal Jan Bárta, vypálil z pravé strany na vzdálenější tyč, kotouč se o ni ještě otřel, ale to nic nezměnilo na tom, že do mladoboleslavské svatyně zapadl. Skvělý obrat ve třetí části tedy zajistil tři body domácímu celku, který si jej za svůj výkon rozhodně zasloužil.

Ohlasy po zápasu

Jaroslav Formánek (HC Motor České Budějovice): Povedená už byla první třetina, nejenom třetí, protože v ní jsme byli jasně lepší, poměr střel byl 17:3. Když z toho ale nejsme schopni dát branku, tak je ten výsledek potom frustrující. Ve třetí části už jsme se dokázali prosadit. Myslím, že jsme zvítězili naprosto zaslouženě.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice