Banes Motor České Budějovice
10.10.2014, Jaroslav Pešek

Motor jede na plné obrátky, vyzraje i na Jestřáby?

České Budějovice: Ve středu Motor na svém ledě přivítal Piráty Chomutov, kteří po těžkém boji nakonec padli. Teď přijíždí soupeř z opačného konce tabulky. Nováček první ligy z Prostějova zatím nepředvádí hokej, jaký by si na Hané představovali. O motivaci tak hosté nebudou mít nouzi. Naopak Jihočeši by rádi natáhli svou vítěznou sérii. Zápas začíná v sobotu od 17:00.

O soupeři: LHK Jestřábi Prostějov

Založen: 1920
Stadion: Zimní stadion Prostějov (kapacita 5 125 diváků)
Webové stránky klubu: www.lhkjestrabi.cz
Umístění v poslední sezóně: 1. místo po ZČ v 2. lize východ, 2. místo v barážové skupině o první ligu
Hlavní trenér: Tomáš Sršeň


Jestřábi už delší dobu usilovali o postup do první ligy a loni se jim tento cíl konečně podařilo splnit, když uspěli v barážové skupině na úkor Berounských Medvědů. Před sezónou tak v Prostějově panovala obrovská euforie a vedení vyhlašovalo, že nechce hrát v první lize druhé housle, a že první liga rozhodně není konečnou metou tohoto hanáckého týmu. Dosavadních jedenáct odehraných kol nebylo však ze strany prostějovských hokejistů úplně povedených.

Bilance Jestřábů opravdu není vůbec lichotivá. Připsali si zatím pouhých osm bodů a drží tak třináctou příčku. Horší už je jen havlíčkobrodský Rebel. Právě v duelu s Havlíčkovým Brodem získali Jestřábi tři body a jde o jejich jedinou výhru v základní hrací době. Dále dokázali v nájezdech zaskočit Kladno a následně i Kadaň. Poslední bod si připsali díky prohře po prodloužení v Mostě. Krom zmiňované výhry s Rebely nevyhráli Prostějovští jediný venkovní zápas. .

Špatné výsledky se samozřejmě odráží i na příchodu nových posil. Zde Jestřábi plně využívají spolupráci s Pardubicemi, které jim vypomáhají jak v defenzivě, tak v ofenzivě. V obranné fázi hry by mělo vypomáhat duo Korím, Havlík. Dohoda ohledně těchto obránců zní, že Pardubice budou vždy posílat alespoň jednoho z nich. Útok by měl vyztužit Jaroslav Moučka, který se v poslední době několikrát podíval i do extraligy.

Poslední zápas našeho soupeře:

LHK Jestřábi Prostějov - AZ Havířov 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Branky Prostějova: 40. Indra (Luňák), 46. Stejskal (Kovařík).
Sestava Prostějova: Kocián – Roupec, Kolibár, Malý, Knesl, Skřivánek, Vosátko – Duba, Sršeň, Kučera – Stejskal, Belay, Kovařík – Matula, Černý, Meidl – Coufal, Indra, Luňák.

12. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice – LHK Jestřábi Prostějov

sobota 11. 10. 2014, 17:00
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Motor začal dělat svým fanouškům radost. Po nepovedeném začátku sezóny přišel tlak z vedení a ten zřejmě týmu pomohl. Po pěti vítězných zápasech v řadě drží Motor pátou příčku s minimální ztrátou na vedoucí pozice. Vítěznou sérii nezstavil ani silný Chomutov, který Jihočeši přetlačili až po samostatných nájezdech. Každopádně Motor v poslední době ukazuje, že se s ním musí počítat a plnou měrou vynahrazuje domácímu publiku minulou nepovedenou sezónu.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Bláha (Kůdela) – Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Chmelíř, Parýzek – Kuchejda, Pajič, Boháč – Nouza, Straka, Švihálek – M. Heřman, Rob, Prokeš – Vaniš.


Statistiky

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....