Banes Motor České Budějovice
26.09.2014, Miroslav Mayer

JUN: LIB - CEB 4:0 - Juniorka nedala v Liberci ani gól

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Trápení juniorky pokračuje. Tentokrát Jihočeši nedokázali dát v Liberci ani branku a inkasovali hned čtyřikrát. Navíc brankář Liberce musel likvidovat jen devatenáct zákroků. O další body budou Budějovičtí usilovat již zítra.
Bílí Tygři otevřeli skóre hned po necelých třech minutách hry, kdy se k teči střely od modré čáry dostal Jan Ordoš - 1:0. Dobrou šanci na vyrovnání měli hosté v polovině první třetiny, dvouminutovou přesilovku pěti proti třem ale nevyužili.

Českobudějovičtí také dvakrát během první třetiny nastřelili tyč Stezkovy branky. Prosadili se však znovu domácí, když svůj důraz na brankovišti zužitkoval Jozef Huňa. Hosté se pak na chvíli úplně vytratili ze hry, Severočeši už ale další branku nepřidali a tak se šlo do kabin za stavu 2:0.

Ve druhé třetině se hosté pokusili eliminovat dvoubrankovou ztrátu, ale jak Suchánek, tak o pár minut později Škopek, si na brankáře Stezku nepřišli. Radovat se mohli naopak znovu domácí, Zdeněk Král hledal během přesilovky spoluhráče, našel však jen brusli protihráče, který si puk kuriózně srazil do vlastní brány – 3:0.

Gól dodal domácím klid. Jejich projev byl mnohem uvolněnější, což mohl potvrdit Ordoš, který si po obdivuhodném sólu narazil s Jedličkou, ale gólman Mazuch záměr liberecké dvojice správně přečetl. Domácí tak další úder přidali až minutu před druhou sirénou, postaral se o to Jozef Huňa, který se prosadil střelou z pravého kruhu.

Ve třetím dějství už si Liberec hlídal náskok, dokonce mohl vsítit i další gól, to by ovšem nesměl Král trefit v jasné pozici jen tyč Mazuchovy branky. Navzdory tomu se Bílí Tygři dočkali důležité výhry. Vše navíc podtrhl skvělý výkon brankáře Stezky, který zlikvidoval všechny pokusy hostů a připsal si tak čisté konto.

Ohlasy po zápasu
Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Pro nás to byl dost těžký zápas. Určitě rozhodly přesilové hry, hned čtyři jsme využili a myslím si, že to byl základ toho vítězství. Na začátku jsme výborně ubránili oslabení ve třech a musím dneska také vyzdvihnout brankáře, který nás v těch těžkých chvílích podržel a chytal výborně.

Jan Trummer (HC Motor České Budějovice): Rozhodly přesilovky. Klíčový moment byl, když jsme dostali příležitost hrát přesilovku pět na tři, tu jsme nevyužili. Za to nás Liberec potrestal, když využil čtyři přesilovky. Nedali jsme ani jednu branku, takže z tohoto hlediska byl zápas pro Liberec jednoznačně vítězný.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....