Banes Motor České Budějovice
26.09.2014, Tisková zpráva

Vedení prozatím stojí za trenéry

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Neuspokojivé výsledky na počátku sezony sleduje s rozčarováním i vedení klubu ČEZ Motor České Budějovice. Rada ředitelů na svém dlouhém jednání ale nakonec dospěla k rozhodnutí, že současný trenérský tandem Petr Rosol – Radek Bělohlav má i nadále její důvěru. „Nechceme dělat ukvapená rozhodnutí, časté výměny trenérů nikdy nevěstí nic dobrého a ne vždy vedou ke zlepšení situace, my chceme řídit klub s dlouhodobou koncepcí,“ vysvětluje rozhodnutí generální manažer Stanislav Bednařík. I on však vnímá prozatímní výsledky velmi kriticky.
I letos má klub spoustu nových hráčů a musí se dávat znovu dohromady, ovšem to v 1. lize není nic výjimečného, proto vedení očekává velmi rychle změnu v tabulkovém postavení klubu. „Tlak na výměnu trenérů tady určitě je, vyhlásili jsme, že chceme, aby mužstvo hrálo nejhůře do 6. místa, a to stále platí. Na splnění tohoto cíle už trenéři nemají mnoho času, do konce první čtvrtiny na takových pozicích musíme být,“ říká rozhodně Bednařík. „V případě, že by už několik následujících zápasů skončilo nezdarem, nevylučuji, že bychom k trenérské výměně mohli sáhnout i dříve,“ dodává.

Zároveň ale i vedení vnímá, že odpovědnost za výsledky nesou především samotní hráči. „Jednoznačně platí, že hlavní vliv na výkony týmu mají hráči, a pokud se výsledky rychle nezlepší, bude se jednat i o hráčských změnách, nikdo tady nemá své místo jisté. Máme obrovskou odpovědnost k našim fanouškům a partnerům, kteří s námi zatím mají trpělivost, ale my s jejich přízní nehodláme dále hazardovat,“ rezolutně dodává generální manažer.

ČEZ Motor České Budějovice teď čekají zápasy pravdy. Týmy Mostu, Benátek nad Jizerou i Ústí nad Labem se také skládaly až během léta, pracují v mnohem složitějších podmínkách a ambicí Motoru je, aby byly v tabulce co nejrychleji na nižších příčkách než českobudějovický celek.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....