Banes Motor České Budějovice
23.09.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Udrží B dorost neporazitelnost?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Uplynulý víkend nepřinesl mnoho radosti z výsledků mládežnických mužstev. Tentokrát Jihočeši předváděli zajímanou a pohlednou hru, ale to k bodům nevedlo. Každopádně je vidět, že hráči mají natrénováno a výsledky musí přijít. Třeba se tak stane již o tomto víkendu, protože všechna mužstva sehrají hned po dvou zápasech. Doma se představí jen všechny dorosty.

Juniorka

O juniorce se píše spíše negativně. Výsledky nejsou dobré a postavení v tabulce hrozivé. Jenže hra Jihočechů není vůbec špatná a snad se tedy štěstěna otočí k týmu čelem. Důkazem o zlepšení týmu je i velmi slušný výsledek s vedoucí Spartou, když Budějovičtí prohráli jen těsně 1:2. Pro body tak bude HC Motor spěchat v pátek do Liberce. Bílí Tygři mají z deseti zápasů patnáct bodů a to není nic moc, neboť jim patří až desáté místo v tabulce. Na domácím ledě dokázali Tygři vždy bodovat a získali tak osm bodů ze čtyř zápasů. Minulý víkend zažili Liberečtí dva rozdílně zápasy. Nejprve prohráli na Kladně 1:5 a pak vyhráli doma nad Plzní 7:2. Doma tedy dovedou Tygři pořádně kousat, ale Motor by je mohl pozlobit.

Druhý den pojedou Jihočeši do Mladé Boleslavi. Bruslařům to zatím hraje dobře, když z jedenácti zápasů mají již osmnáct bodů. Doma hráli sedmkrát a získali jedenáct bodů. V pátek je ale doma dokázala pokořit Plzeň 5:4. V sobotu už doma vyhráli 2:0 nad Kladnem. Doufejme, že z města aut nepojedou Jihočeši s prázdnou.

Starší dorost

Starší dorost se slibně rozjel, ale minulý víkend mu nevyšel. Hodně se na týmu projevily absence čtyř hráčů základní sestavy. Ostatní hráči je nedokázali nahradit a upozornit trenéry na svůj výkon. Teď už by měli Budějovičtí opět bodovat a udržet tak kontakt se špičkou tabulky. V pátek pojedou dorostenci také do Liberce. Severočeši odehráli zatím čtyři zápasy a jen jednou dokázali vyhrát a zrovna se jim to povedlo na svém ledě, když v pátek porazili 4:3 Jihlavu. Hned v sobotu pak prohráli v Mladé Boleslavi 3:5. Tímto zápasem HC Motor završí první čtvrtinu základní části a bylo by dobré bodově si polepšit.

V sobotu totiž přijede atraktivní soupeř Sparta Praha. Pražené vedou tabulku bez ztráty bodu! Zdobí je také impozantní skóre 33:5. První zápas prohráli Jihočeši v Praze 1:5 a mají tedy jasnou motivaci. Jako první letos Spartu porazit a zvednout si sebevědomí. K tomu bude třeba lepší výkon než o minulém víkendu, hlavně jistější koncovku. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ledové ploše.

Mladší dorost A

Jako první se tento týden představí oba mladší dorosty. Extraligový tým jede ve čtvrtek do Žďáru nad Sázavou, který má z pěti zápasů pět bodů a patří mu osmá příčka. Doma se mu hrubě nedaří, když ve dvou zápasech nebodoval a vstřelil jen dvě branky. V neděli prohrál Žďár nad Sázavou v Pardubicích 2:5. Pro Jihočechy se zde otvírá šance pro zisk bodů, ale nebude to určitě jen za účast.

V neděli se pak lídr tabulky HC Motor představí doma proti Kometě Brno. Moravané jsou již tradičně favority skupiny. Zatím mají jen o bod méně než Jihočeši a ti by se mu tak mohli vzdálit. Venku se totiž Kometě nedaří, když ze dvou zápasů vybojovala jen jediný bodík. V posledním zápase prohrála Kometa v Letňanech 3:4p. a to je vizitka dobré kvality. Zápas se odehraje v neděli od 17.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligový dorost měl minulý týden volno a tento týden má na programu hned dva zápasy. Teno tým má zatím vizitku nejúspěšnějšího mládežnického týmu HC Motor, neboť ještě neochutnal hořkost porážky. Ve čtvrtek se představí doma a přivítá Benátky nad Jizerou. Ty mají přesně opačnou bilanci, když ještě nezískali ani bod. Určitě je v silách Jihočechů udržet nastavený trend u obou mužstev. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

Za dalším soupeřem budou Jihočeši cestovat až do Krkonoš, kde sehrají zápas s týmem HC Krkonoše Trutnov. Severočeši získali zatím čtyři body a to je slušná bilance. Ovšem svůj jediný domácí zápas prohráli v prodloužení. I tady se body rozhodně dají získat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....