Banes Motor České Budějovice
18.09.2014, Miroslav Mayer

Poučení o základních pravidlech sportovního chování hráčů HC České Budějovice

ČESKÉ BUDĚJOVICE — I na základě incidentu, který se stav v juniorském týmu byla vydána pravidla, se kterými byli seznámeni všichni hráči a zákonní zástupci hráčů HC České Budějovice.

Jednej, trénuj, hraj fair play!!!

Poučení o základních pravidlech sportovního chování, hráčů HC České Budějovice

Hráč HC České Budějovice se zavazuje:

1) Hrát lední hokej ve všech zápasech, kterých se za klub účastní dle svých nejlepších schopností, dovedností, pracovat v týmu a pro tým, usilovat o vítězství čestným způsobem a vždy respektovat principy fair play.

2) Tvrdě na sobě pracovat, zlepšovat své dovednosti, být týmovým hráčem, rozvíjet a udržovat kamarádské vztahy se spoluhráči, respektovat spoluhráče, soupeře, rozhodčí, trenéry a členy realizačního týmu, a to i ze soupeřova mužstva.

3) Jednat a vystupovat vždy s plným vědomím, že reprezentuji klub HC České Budějovice, zdržet se jakéhokoli jednání, které je v rozporu s oprávněnými zájmy klubu, zdržet se jakéhokoli jednání, které může klub poškodit, znevážit či mu přinést jinou sportovní či nesportovní újmu.

4) Dodržovat soutěžní, přestupní, disciplinární a jiné řády soutěží, kterých se klub účastní, a především pravidla ledního hokeje.

5) Neúčastnit se, a to ani prostřednictvím třetích osob, sázkových a obdobných soutěží, loterií a podobných výherních akcí, mající vztah k utkání klubu HC České Budějovice, nebo výsledku utkání klubu.

6) Zdržet se jakéhokoli jednání, které by mohlo poškodit tým, klub, pověst ledního hokeje, z pohledu regulérnosti soutěže, principů vzájemného sportovního soupeření v rámci fair play. Hráč si uvědomuje svou přímou odpovědnost za veškeré jednání, komunikaci a prezentaci svých názorů na veřejnosti, v kabině, při komunikaci s hráči jiných týmů apod.

Disciplinární tresty se udělují v případě porušení Stanov, řádů a směrnic ČSLH, Pravidel ledního hokeje, porušení obecně závazných předpisů v souvislosti s činnosti v ledním hokeji a přestupky proti fair play a morálce sportovce. V případě závažného proviněni hráče, tedy jednáním v rozporu s body 5), 6) tohoto poučení je možné mladistvému hráči uložit disciplinární trest zákazu činnosti (na všechna utkání) na dobu do 18 měsíců. U hráčů starších osmnácti let, lze při zvlášť závažných provinění uložit trest vyloučení z klubu a zákazu činnosti v ledním hokeji (vyloučení ze všech činností v ledním hokeji) na dobu neomezenou.

Hráč svým podpisem výslovně potvrzuje, že se podrobně seznámil se základními pravidly sportovního chování. Poučení porozuměl v plném jeho rozsahu a uvědomuje si závažnost a možné následky v případě, že by se dopustil jednání, které by bylo v rozporu s principy a pravidly tohoto poučení.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....