Banes Motor České Budějovice
27.08.2014, Lukáš Dvořák

Bílé hvězdy přijíždí odčinit domácí porážku s Motorem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Necelé dva týdny před startem nového prvoligového ročníku ČEZ Motor neubírá ze svého tempa. Ba naopak, na hráče čekají ještě čtyři přípravná utkání. To první je na domácím ledě, kde svěřenci Petra Rosola přivítají SK Horáckou Slavii Třebíč. Jde o zápas 4. kola Regionálního poháru, který je dosud nesmírně vyrovnaný, a tak v žádném případě nebude nouze o motivaci na obou stranách. Čtvrteční střetnutí začíná úvodním buly, které bude vhozeno v 17:30.

O soupeři: SK Horácká Slavia Třebíč

Založen: 1928
Stadion: Zimní stadion města Třebíče - MANN + HUMMEL ARENA (kapacita 5 000 diváků)
Webové stránky klubu: hstrebic.cz
Umístění v poslední sezóně: 5. místo v základní části, vyřazena v semifinále Mladou Boleslaví
Trenéři: Jiří Mička, Radek Novák

Třebíč je ve svých přípravných zápasech zatím celkem úspěšná. Nejprve porazila na konci července Olomouc, poté zvládla přehrát i dalšího extraligového účastníka, tentokrát z Brna. Poprvé zastavit ji dokázal až reprezentační výběr Francie. K tomu už se ale přidaly jen dvě prohry, poměrně vysoká s prvoligovým nováčkem z Prostějova a ta od Motoru. Celek z Vysočiny navíc před sezónou dobře posílil, takže znovu bude patřit k těm nejsilnějším. Dres s hvězdou tak budou nově oblékat třeba Roman Erat a Lukáš Havel, kteří mají velké zkušenosti z české nejvyšší soutěže. Když bychom chtěli zavzpomínat na loňskou sezónu, vybaví se nám čtyři vzájemné duely, po kterých zůstala mezi oběma týmy vyrovnaná bilance.

Poslední příprava Třebíče:

HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč 0:1
Branky a asistence: 23. Králík (Čech, Škvor). Rozhodčí: Doležal – Honza, Křivohlavý. Vyloučení: 2:4. Bez využití.
Sestava Třebíče: Dusík – Malena, Bilčík, Jaroš, Přibyl, Škvor, Šidák – Erat, Dolníček, Havel – Wasserbauer, Křivohlávek, Čuřík – Čech, Juráň, Králík – Vlašín, Beneš, Paták.

Regionální pohár

Regionální pohár 2014 – rozpis:
1. kolo (19. 8. 2014):
Třebíč – Motor 1:3, Jihlava - H. Brod 4:1
2. kolo (21. 8. 2014):
Motor – H. Brod 5:0, Třebíč – Jihlava 5:3
3. kolo (26. 8. 2014):
Jihlava – Motor 5:3, H. Brod - Třebíč 0:1
4. kolo (28. 8. 2014):
Motor – Třebíč, H. Brod - Jihlava
5. kolo (2. 9. 2014):
H. Brod – Motor, Jihlava - Třebíč
6. kolo (4. 9. 2014):
Motor – Jihlava, Třebíč – H. Brod

Regionální pohár se pomalu ale jistě dostává do své druhé poloviny. Ta navíc bude hodně dramatická, na čele se seřadily tři týmy se stejným počtem bodů. Třebíč zatím nejvýrazněji píše historii tohoto přípravného turnaje a ráda by v tom pokračovala. Ze čtyř ročníků, které za sebou Regionální pohár má, vyhrála hned tři. Právě venkovní duel s Motorem by nyní mohl hodně napovědět, jak na tom šance na další obhajobu jsou. Bílé hvězdy jedou v pátém kole do Jihlavy a případná prohra v Českých Budějovicích by je postavila do složité situace. Před Jihlavou je naopak "povinná" výhra v Havlíčkově Brodě, který si zatím nepotykal s formou a drží se na poslední pozici, ze které se už jen obtížně dostane. Pokud by se navíc podařilo Motoru i Dukle dvakrát zvítězit, měl by turnaj pikantní nádech v podobě rozuzlení v Budvar Aréně, což by dozajista nenechalo chladné fanoušky obou táborů. To je ale ono klasické "kdyby". Pořád jde o přípravu a stát se může cokoliv.

Tabulka Regionálního poháru

1. ČEZ Motor České Budějovice	3   2   0   0   1   11:6   6
2. HC Dukla Jihlava 		3   2   0   0   1   12:9   6
3. SK Horácká Slavia Třebíč	3   2   0   0   1    7:6   6
4. HC Rebel Havlíčkův Brod	3   0   0   0   3   1:10   0

Regionální pohár, 4. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč

čtvrtek 28. 8. 2014, 17:30
Budvar Aréna

Z tábora Motoru

Dvě třetiny přípravy mají Jihočeši za sebou. A s neutrální bilancí teď vstupují do finální fáze před startem první ligy. Jenže stále se nedaří zcela vyčistit marodku, což moc neusnadňuje práci trenérům. Zdá se ale, že by se u některých hráčů mohlo blýskat na lepší časy. „Do zápasu se opět zapojí junioři, tentokrát to bude Pašek a Březina. Uvidíme, jak na tom budou naši uzdravující se hráči, o jejich případném nasazení se rozhodne až dopoledne před zápasem," říká Radek Bělohlav. Je ale jisté, že ze zraněných hráčů do hry nezasáhnou Bárta, Kříž, Švec a Žovinec, své reprezentační povinnosti si zároveň plní Rob s Prokešem.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Gába – Punčochář, Chmelíř, Vráblík, Semrád, Růžička, Mucha, Suchánek, Parýzek – Kuchejda, Heřman, Boháč – Nouza, Straka, Švihálek – Vaniš, Přibyl, Marek – Ruda, Točík, Trummer.

Statistiky z přípravných zápasů

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....