Banes Motor České Budějovice
24.08.2014, Tisková zpráva

Mimořádná rada klubu rozhodla

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Mimořádná schůze správní rady spolku HC Motor České Budějovice, které se zúčastnila i trenérská rada mládeže a kompletní vedení A týmu ČEZ Motor České Budějovice, řešila alarmující situaci kolem údajného ovlivňování zápasu juniorů mezi HC Litvínov a HC Motor České Budějovice.
Rada si vyslechla popis situace od trenéra juniorského týmu a vedoucího sportovního centra mládeže Jana Trummera. Následovalo vyslechnutí podezřelého hráče za přítomnosti zákonného zástupce, tedy rodiče. Hráč situaci vysvětloval jako špičkování a nepochopený vtip, který zašel dál, než si vůbec dokázal představit. A ubezpečoval přítomné, že v žádném případě nechtěl ovlivnit zápas. Vzhledem k věku hráče a probíhajícímu prošetřování okolností celé události, nebudeme a ani nemůžeme další podrobnosti zveřejňovat až do rozhodnutí disciplinární komise ČSLH.

Rada dále pověřila hlavního trenéra juniorů, aby se všemi hráči svého družstva provedl osobní pohovory za účelem zjištění všech okolností, ale i postoje hráčů k podobnému jednání. Vedení klubu s hráči opětovně probere principy sportovního chování a fair play obsažené ve sportovních smlouvách uzavřených mezi hráčem a klubem. Hráči budou opětovně seznámeni s kodexem a seznámení tentokrát stvrdí podpisem na prezenční listině. Veškerá zjištění budou postoupena disciplinární komisi ČSLH a klub poskytne veškerou součinnost pro řádné objasnění všech okolností.

Správní rada společně se sportovním vedením klubu potvrdila rozhodnutí o vyřazení hráče z družstva do objasnění celé události, tedy do vydání rozhodnutí disciplinární komise.

Milan Janoušek
prezident správní rady spolku HC Motor České Budějovice

Stanislav Bednařík
generální manažer ČEZ Motor České Budějovice
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....